Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mi történne ha mellre csak...

Mi történne ha mellre csak döntött pados gyakorlatokat csinálnék?

Figyelt kérdés

Eddig életemben a több évnyi edzés alatt allandóan csak 1 gyakorlatot csináltam mellre, fekvenyomást.

Sok dícséretet kaptam már férfiként a mellemről: "mit növesztesz", "mekkora csöcsöd van", stbb..

Viszont ha megnézem magam ruha nélkül a tükörben, akkor azt látom, hogy a kulccsontom kissé kiáll/kilátszik és közvetlenül alatta (felső mellizom) lapos. Viszont az alján (mellbimbó körül és oldalt a hónaljam környékén) van tömeg.

Tehát arra lennék kíváncsi, ha mondjuk elhagynám a fekvenyomást és mellre csak ferde pados gyakorlatokat csinálnék akkor az segítene?

Pl. heti 2x edzenék mellre és így nézne ki egy edzés:

- Ferdepados fekvenyomás 3x8

- Ferdepados fekvenyomás egykezessel 3x10

- Ferdepados tárogatás 2x12

2023. jan. 4. 11:59
 1/8 anonim ***** válasza:
61%

Semmi különbség lenne.

Több tanulmány is kimutatta, hogy gyakorlatilag a ferde pados fekvenyomás és a sima fekvenyomás között NINCS különbség. Nem fogod jobban edzeni a "felső melledet" (felső mellizom nincs egyébként, anatonómiailag ez értelmezhetetlen), de cserébe jobban aktiválod az elülső deltád.

Minél nagyobb szögben edzed a melled, annál több az elülső delta aktivizálása.

15°-os ferdepad jobban edzi a mell felső részén lévő rostokat, mint a 0°, de ez is minimális, kb jelentéktelen mértékű.

Szóval összességében, edzeheted ferdepados nyomásokkal a melledet, de az nem fogja jobban dolgozatni a melled felső részét, csak a többit kevésbé.

2023. jan. 4. 13:12
 2/8 anonim ***** válasza:

"- Ferdepados fekvenyomás 3x8

- Ferdepados fekvenyomás egykezessel 3x10"

Egyébként, ez 2 ugyanolyan mozgásminta, ez olyan, mintha lenne 6 sorozat fekvenyomásod ugyanazzal a gyakorlattal.

Ne gyakorlatokban gondolkodjunk edzést tekintve, hanem mozdulatokban. A tested nem tudja, hogy te milyen GYAKORLATOKAT csinálsz. Ő csak a MOZDULATOKAT ismeri.

#1-es voltam

2023. jan. 4. 13:15
 3/8 A kérdező kommentje:

Tudom mivel otthon edzek és csak állítható fekvenyomó padom, egykezes súlyzóim és rudam van.

Ezért csak ezt a 3 gyakorlatot tudom végezni mellre. 6 sorozat fekvenyomást meg nem akartam, mert azért egykezes az mégis kicsit más mint a rúd, jobban megnyúlik a mellizom, stbb..

De akkor eddig miért nem fejlődött a "felső" része? Ott miért lapos? Hiába edzek már 3 éve, van mellizmom mert már kaptam érte dícséreteket, de felül lapos.

2023. jan. 4. 13:22
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha nagy a mellizmod, akkor lóg, és olyan vizuális hatást válthat ki, hogy a felső része kisebbnek tűnhet, vagy csak szimplán genetika. Csinálhatod a ferdepados nyomásokat, de nem fog tőle jobban fejlődni, ez amolyan placebo.
2023. jan. 4. 13:34
 5/8 A kérdező kommentje:
Rendben, akkor szerintem kipróbálom 2 hónapig, aztán ha nincs változás akkor visszaállok rendes fekvenyomásra.
2023. jan. 4. 14:14
 6/8 anonim ***** válasza:
Ferden csak tobbet segit a vall. Kell ra meg tomeg es nem lesz lapos felul se, de genetikan is mulik. Alakul a 3ev, de en ezt 15 evvel mondom
2023. jan. 4. 19:45
 7/8 anonim ***** válasza:
De ha többet segít a váll, akkor miért nyom az ember kissebbet ferdepadon? Na meg, én a ferdepadtól amikor elkezdtem csinálni, a mellem felső részében éreztem az izomlázat, szóval van benne valami.
2023. jan. 5. 11:51
 8/8 anonim ***** válasza:
Mert a mell erosebb mint a vall
2023. jan. 5. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!