Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ez ideális egy kezdő számára?

Ez ideális egy kezdő számára?

Figyelt kérdés

Kar edzés.

Ez a bicepsz edzés.

Kalapács bicepsz 4 sor. 16 ism.

Koncentrált bicepsz 4 sor. 14 ism.

Bicepsz ülve 4 sor. 12 ism.

12kg-val. Mindegyik.

Ez a tricepsz.

Tricepsz nyújtás 4x16

Lórúgás gyakorlat 4x10

Tolódzkodás 4x10

Tricepsz nyújtás fejfölött kinyújtva 4x10

Egykezes tricepsz nyújtás fekve 4x12

Váll.

Vállból kinyomás 4x10

Oldalemelés 4x10

Előre emelés 4x12

Vállvonogatás 4x12

Mell.

Áthúzás egykezes súlyzóval 4x15

Fekvenyomás egykezes súlyzóval 4x16

Fekvenyomás kétkezes súlyzóval 4x16

Tárogatás egykezes súlyzóval 4x12

Hát.

Egykezes evezés 4x16/kar

Döntött törzsű evezés 4x10

Felhúzás két egykezes súlyzóval 4x10

Igazából tudom, hogy van ennél jobb gyakorlatok is. De itthon edzek, és igazából minden adott lenne. De a gépek elvannak dugva. Így maradt az egykezes súlyzó.

De nem sokára lesz, két kezes súlyzó is súlyokkal. Meg lesz csigás gép, és húzózkodó. 2 padunk is van. Az egyik egy profi pad ami dönthető is.

2022. dec. 28. 23:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
78%
Nem, ez semmiképp nem ideális senki számára.
2022. dec. 28. 23:12
 2/14 anonim ***** válasza:
0%
4x16 ismétlés teljesen felesleges, ha nem állóképességet szeretnél fejleszteni.
2022. dec. 28. 23:19
 3/14 A kérdező kommentje:
4x16-al mi a baj? Nem értem.
2022. dec. 28. 23:22
 4/14 anonim ***** válasza:
51%

nem.

túl sok a bicepsz ill tricepsz gyakorlat, mellnél az áthúzás egy nagyon rossz gyakorlat, felesleges végezni, az előre emelés is felesleges.

és még sorolhatnám

2022. dec. 29. 00:16
 5/14 MadSeal ***** válasza:
100%

A leírt eszközök alapján lenne pár módosítási tippem, de persze a gyakorlatszelekció csak egy tényező lesz a sok közül.

Mellre, ha bírja a vállad és a könyököd, én csak nyomásokat végeznék (főleg kétkezes, de mehet mellé egykezes nyomás is).

Tricepszre skullcrusher vagy fej fölött.

Vállra mehet a vállból nyomás ahogy írtad. Oldalemelés is mehet, de én inkább ferde padon végezném, ha nincs csigás opció (oldalvást, a jobb terhelési görbe érdekében).

Hátra mehet chin up, illetve seal rows.

Bicepszre egykezessel mehet, akár váltott karú, de legyen benne alkar szupináció. Ha padon is akarod, akkor érdemes lehet ferdepadra fekve (nem kell nagy szög) a jobb megnyúlásért.

Illene lábazni is, ha nem megoldható a rendes guggolás, mehet bolgár/zercher/goblet guggolás + román vagy konvencionális felhúzás. Vádlira mehet akár 1 lábas vádli valami padkán.

2022. dec. 29. 01:32
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyesek már trollkodnak ezekkel a gyakorlat- felsorolásokkal.
2022. dec. 29. 05:07
 7/14 anonim ***** válasza:
Ez egy nulla
2022. dec. 29. 09:02
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszi 5-ös! Rájuk nézek, ezeket a gyakorlatokat találtam egykezessel.
2022. dec. 29. 12:29
 9/14 anonim ***** válasza:
nézd...ideális mert mozogsz valamit,ha nagyon 0án vagy és jól belőtt kajád van akkor kb egy átmozgatásra elég,semmi komolyra,legalább csinálsz valamit.De ez a 12 kg...effektíve nem ez a baj mert oreganyám is ennyit emelt hanem aza baj h te 12 kiloval fogsz hátazni karoznj vállazni stb..
2022. dec. 29. 12:50
 10/14 anonim ***** válasza:
egy lórugást annyival fogsz csinálni mint egy egykezes evezést,értem h nincs több súly,akkor tákolj össze valamit,vagy egy bérletet terembe és olvass a témában,az a baj amit neked írni kéne egy kisebb regény lenne
2022. dec. 29. 12:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!