Ez ideális egy kezdő számára?
Kar edzés.
Ez a bicepsz edzés.
Kalapács bicepsz 4 sor. 16 ism.
Koncentrált bicepsz 4 sor. 14 ism.
Bicepsz ülve 4 sor. 12 ism.
12kg-val. Mindegyik.
Ez a tricepsz.
Tricepsz nyújtás 4x16
Lórúgás gyakorlat 4x10
Tolódzkodás 4x10
Tricepsz nyújtás fejfölött kinyújtva 4x10
Egykezes tricepsz nyújtás fekve 4x12
Váll.
Vállból kinyomás 4x10
Oldalemelés 4x10
Előre emelés 4x12
Vállvonogatás 4x12
Mell.
Áthúzás egykezes súlyzóval 4x15
Fekvenyomás egykezes súlyzóval 4x16
Fekvenyomás kétkezes súlyzóval 4x16
Tárogatás egykezes súlyzóval 4x12
Hát.
Egykezes evezés 4x16/kar
Döntött törzsű evezés 4x10
Felhúzás két egykezes súlyzóval 4x10
Igazából tudom, hogy van ennél jobb gyakorlatok is. De itthon edzek, és igazából minden adott lenne. De a gépek elvannak dugva. Így maradt az egykezes súlyzó.
De nem sokára lesz, két kezes súlyzó is súlyokkal. Meg lesz csigás gép, és húzózkodó. 2 padunk is van. Az egyik egy profi pad ami dönthető is.
nem.
túl sok a bicepsz ill tricepsz gyakorlat, mellnél az áthúzás egy nagyon rossz gyakorlat, felesleges végezni, az előre emelés is felesleges.
és még sorolhatnám
A leírt eszközök alapján lenne pár módosítási tippem, de persze a gyakorlatszelekció csak egy tényező lesz a sok közül.
Mellre, ha bírja a vállad és a könyököd, én csak nyomásokat végeznék (főleg kétkezes, de mehet mellé egykezes nyomás is).
Tricepszre skullcrusher vagy fej fölött.
Vállra mehet a vállból nyomás ahogy írtad. Oldalemelés is mehet, de én inkább ferde padon végezném, ha nincs csigás opció (oldalvást, a jobb terhelési görbe érdekében).
Hátra mehet chin up, illetve seal rows.
Bicepszre egykezessel mehet, akár váltott karú, de legyen benne alkar szupináció. Ha padon is akarod, akkor érdemes lehet ferdepadra fekve (nem kell nagy szög) a jobb megnyúlásért.
Illene lábazni is, ha nem megoldható a rendes guggolás, mehet bolgár/zercher/goblet guggolás + román vagy konvencionális felhúzás. Vádlira mehet akár 1 lábas vádli valami padkán.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!