Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Fekvenyomásnál a súlyt hogyan...

Fekvenyomásnál a súlyt hogyan lehet leggyorsabban növelni?

Figyelt kérdés

Heti 2 szer nyomok fekvenyomást. 4x12 őt. Utána döntött gépen 6x8.

Aztán tárogatás 6x8 kézi súlyzóval.

Majd ferde padon egykezes nyomás 6x8

Ez a mell edzésem.

Elég lassan érzem a fejlődést, mert 45 kg vel tudok fekvenyomni, és még ezzel a súllyal se mindig megy ki a 12 ismétlés. Közben 15 évesen meg belenyomtam a 70 kilóba 4-5 öt. Most azt meg se merném próbálni. De elakarnám érni viszonylag hamar, hogy azért ne ilyen női súllyal nyomjak fekve. Ha egy 60 al szériázhatnék akkor nyugodtabb lennék. Módosítanátok valamit ezen a mell edzés terven, hogy az erősödésre menjek rá inkább? Vagy ez így jó ez a terv, és csak nyugodtan folytassam így?

2022. dec. 25. 10:35
 1/8 anonim ***** válasza:
Eleg 2 fele nyomas meg a tarogatas es mehet alacsonyabb ismetlessel. Esetleg tegyel be tolockodast nekem az segitett a holtponton, de sztem te csak meg kezdo vagy. Csinald kitartoan honapokig, evekig es egyre jobb lesz 🤷
2022. dec. 25. 11:01
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen, újrakezdő vagyok. 15-16 évesen nyomtam. Aztán abbahagytam, eltelt 10 év, és sokkal gyengébb lettem. Hiába szedtem fel azóta kilókat magamra, hiába fejlődött ki a testem azóta. Sokkal gyengébb lettem mint 15 évesen voltam.
2022. dec. 25. 11:16
 3/8 anonim ***** válasza:
Hat akkor hajra.. ne hagyj ki edzest meg egyel a celjaidnak megfeleloen. Trukkok, csodamodszerek nincsenek. Ez lassu folyamat
2022. dec. 25. 11:27
 4/8 MadSeal ***** válasza:
Ha bírja a könyököd a nyomásokat, én kivenném a tárogatást és csak egyenes padon nyomnék. (ha nem bírná a vállad, mehet valamilyen variáció, legjobb egy negatív pados nyomás). Nyomj heti többször (legalább 2). Ahogy írták felettem, vidd lejjebb az ismétléseket (ha nem akarod nagyon elhagyni a bodys edzést, 5-10es tartományban is megfelelő lesz). Törekedj mindig a maximális erőkifejtésre, vagyis mindig robbanékonyan, maximális sebességgel próbáld meg kinyomni a rudat.
2022. dec. 25. 11:30
 5/8 anonim ***** válasza:
84%

Elsőnek is vegyél vissza a tempóból,egy gyakorlatból felesleges 6 szettet csinálni mert az elején lazára veszed ami nem ér kb semmit vagy a végére kikészültél amivel csak fárasztod magad.Csinálj mondjuk 3 max 4 sorozatot de azt bukáshoz közel értelmes formával,nagyobb súllyal(ha már erősödni akarsz),növelve a terhelést ahogy tudod.

Amit most csinálsz annak a fele(ha nem több) kuka gyakorlatilag,fele mennyiséggel jobb eredményt tudnál elérni főleg kezdő naturálként.És a nehezebb súllyal kezdd tehát inkább az első gyakorlat legyen 8 ismétlés mert akkor friss vagy,a 2. vagy 3. gyakorlatnál már ki vannak fáradva a toló izmok és nehezebb lesz nagy súlyt mozgatni.

2022. dec. 25. 11:54
 6/8 anonim ***** válasza:
Sztem meg inkabb minden sorozatba emeld a sulyt es csokkentsd az ismetlest. Kezd 10korul. Nembaj ha 5-6 sorozat lesz. Jobb ravezetni mielott pl 5oket nyomsz. Utcso sorozat meg mehet akar vetkozobe is, hogy teljesen ki tudd maxolni.
2022. dec. 25. 13:01
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ne az egód irányítsa a súlyok megválasztását, és ne legyél türelmetlen. El kell fogadni, hogy mielőtt valaki 100-120 kilókkal szériázna (natúrban), kell előtte szériáznia 50-nel, 60-nal stb. Te még az elején vagy, és ha túl gyorsan akarsz előremenni, akkor csak valami probléma lesz (sérülés, túledzés stb.).

Egyébként az elvégzett munkamennyiség indokolatlanul sok ezen szinten, de ezt már fentebb is írták.

És ne csak a feknyomás érdekeljen, hanem ott van pl. a guggolás, felhúzás, amik szintén remek (és komplexebb) erőgyakorlatok.

2022. dec. 25. 13:18
 8/8 anonim ***** válasza:
Hát ha a súly a lényeg én ilyen hatokat nyomnék, max 8at. Ha ez megvan mehet megint feljebb a súly úgy, hogy legalább 4 kimenjen belőle, aztán avval megint 6-8 a cél. És utána ismét váltás súlyban felfelé.
2022. dec. 29. 07:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!