Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Melyik a legjobb split (edzésm...

Habianonim kérdése:

Melyik a legjobb split (edzésmegosztás)? Ki mire esküszik?

Figyelt kérdés
Én jelenleg bro splitben edzek, de ki szeretnék próbálni más felosztást is.

tegnapelőtt 12:08
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Az a legjobb felosztás, ami a te egyéni preferenciáiddal és időbeosztásoddal összeegyeztethető.

Főleg azon múlik, hogy heti hányszor tudsz edzeni. Ha heti kétszer, akkor nyilván nem a bro-split lenne a te utad, ha meg heti hatszor, akkor nem a teljes testes edzés, hanem mondjuk a push-pull-leg.

tegnapelőtt 13:17
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs az a felosztás, amit ne próbáltam volna már ki (22 éve edzek), de a végeredmény mindig ugyan az, ha az intenzitás és az effort rendben van, akkor mindegyik felosztás működik. Lényeg, hogy olyan felosztást csinálj, ami neked a legjobban tetszik, és amiről te úgy gondolod, hogy a leghosszabb ideig fogod tudni csinálni kitartóan, mert azzal a felosztással fogod tudni elérni a legnagyobb progressziót. Magadra még véletlenül se erőltess semmit, csak azért mert valaki azt mondta! Én pl. utálom az egész testes felosztást, sose csinálnám, ha csak heti 3x edzenék, akkor se. Ami nálam a nyerő az az A B C napok, mell, hát, láb külön napokon edzve, a többi pedig, ahogy nekem jó. Heti 4-5-ször járok edzeni, értelemszerűen egymást követik az edzésnapok.
tegnapelőtt 23:25
 3/6 anonim válasza:
40%
Mindenkinek más válik be. Az első 4-5 hónapba csináltam felsőtest és labnap felváltva, 3-4 edzés egy héten. Kb egy éve heti 7 edzést tartok, push - pull felosztásban. Szerdán push után lábazok, mert azok az izmok elfáradnak, de energiám még van. Vasárnap pedig csak egy gyors lábazás
tegnap 14:52
 4/6 anonim ***** válasza:
40%

a legjobbak azok a felosztások amiknél legalább heti2x megedzel mindent.

persze ha nincs elég volumen és effort akkor tök mind1 milyen felosztásban edzel.

tegnap 17:46
 5/6 A kérdező kommentje:
4- most nekem pont ugy van, mindent ketszer, es ket nap eltelik mielott ujra azt az izoncsoportot edzenem.
tegnap 18:05
 6/6 anonim ***** válasza:

akkor az nem bro split

a bro splitben heti 1x edzenek meg minndent

van egy mellnap, egy hátnap, egy lábnap, egy karnap, egy vállnap és két nap pihi

tegnap 19:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!