Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Lépcsőzés érvek, ellenérvek?

Lépcsőzés érvek, ellenérvek?

Figyelt kérdés

Férfi vagyok, sosem lépcsőztem. A napokban kipróbáltam, és nagyon hatékonynak tűnik, hogy fél óra alatt 7-800 kalóriát elégetek vele.

Súlyzós edzés mellett (után), beépítve az edzésembe lehet valami negatív hatása a lépcsőzésnek? Hallottam olyanokat, hogy ha valami túl intenzív, akkor az energia biztosítása miatt a szervezet az izmok lebontásához nyúl. Ez ebben az esetben mennyire igaz? Vagy úgy általában?

Azért csinálnám, mert elkezdtem kicsit zsírosodni, de a kaját nem szívesen venném vissza, helyette inkább lépcsőznék.

2022. dec. 21. 09:41
 1/8 anonim ***** válasza:

Kizárt hogy 7-800 kalóriát elégettél volna fél óra alatt. Nagyon max a fele, ha tényleg intenzív volt.

Egyébként meg jó mozgásforma, de én semmiképp sem ezt választanám ha direktbe fogyás lenne a cél.

Ha szállkásodni akarsz akkor bár mindegy mivel kerülsz kcal deficitbe amíg egészséges mozgásformát választasz rá, de a legidőhatékonyabb módja a zsírégetésnek mindig egy magas intenzitású anaerob mozgásforma lesz.

2022. dec. 21. 10:02
 2/8 anonim ***** válasza:
32%

edukáld magad, fájdalmas mennyire nem vagy képben.

fél óra lépcsőzéssel jó ha 100-150 kalóriát elégetsz, lehet még sokat is mondtam.

ha a kaja módosítása nélkül akarsz deficitbe kerülni a napi aktivitásod növeld.

ne autóval menj el a boltba, hanem sétálj el vagy bicajozz.. munkahelyre szintén ha nincs túl messze, szabadidődben olyan tevékenységeket válassz többnyire, ahol mozogsz.. pl netflix helyett túrázás, ilyesmik.

persze mellette mehet a lépcsőzgetés is ha szereted, baj nincs vele, az izmaid meg fél óra lépcsőzéstől nem fognak leépülni :D

mondjuk ez télen nem a legkonfortosabb megoldás, én inkább a kaján változtatnék.

2022. dec. 21. 10:32
 3/8 anonim ***** válasza:
54%

"A napokban kipróbáltam, és nagyon hatékonynak tűnik, hogy fél óra alatt 7-800 kalóriát elégetek vele."

Ezt mutatta a 12 ezer Ft-os "okos" karkötő ami 500 féle sportot képes mérni?

2022. dec. 21. 12:33
 4/8 anonim ***** válasza:

Érv: fel kell jutnom az emeletre, és nincs lift.

Ellenérv: fárasztó

2022. dec. 21. 12:44
 5/8 A kérdező kommentje:

Nem, ezt a konditeremben mutatta a lépcsőzőgép. AYCM sportpassom van, mindig máshova járok kb, két-három különböző márkájú gép is hasonló számokat mutatott, és a 7-es apple watchom se tért el túlzottan.

Én elhiszem, ha ez mind hülyeséget mutat, na de ekkora mértékben térne el?

A 100-150 kalória / fél óra nettó baromság. Egy gyorsabb sétálás/lassú kocogással lenne ennyi, és a lépcsőzés ennél jóval intenzívebb.

2022. dec. 21. 12:59
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik legjobb kardio edzes a bico melett. Nemhiaba csinalja kb minden komolyabb versenyzo. Viszont az a 7-800 minimum 1,5 ora de inkabb 2. Ne higyj ezeknek a szaroknak. Olvasgass a temaban
2022. dec. 21. 13:27
 7/8 anonim ***** válasza:

A 100-150 kalória / fél óra nettó baromság. Egy gyorsabb sétálás/lassú kocogással lenne ennyi, és a lépcsőzés ennél jóval intenzívebb.

nem baromság.

az ilyen ezközök rettenetesen túlbecsülik mennyi kcalt égetsz el a használatukkal, valahol ott lehet a valós érték.

2022. dec. 21. 16:08
 8/8 anonim ***** válasza:
45%

Érv: Ha sokat lépcsőzök, bomba farizmom lesz.

Ellenérv: …És térdprotézisem.

2022. dec. 21. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!