Luxus fehérjét honnan lehet beszerezni?
Több helyről hallottam, hogy létezik nagyon drága úgy mond "luxus fehérje", ami nem ilyen Scitec, meg Biotech Usa meg ilyen reklámozott márkák, hanem 100% tiszta csúcs minőségű fehérje. Gondolom biztos jóval dràgább mint az említett márkák, de valaki tudja, hogy mégis mennyibe kerül körülbelül? Mi a neve ès hol lehet beszerezni?
A válaszokat előre is köszönöm!
"100% tiszta csúcs minőségű fehérje"
Ez mit jelent? Milyen a 100% csúcs fehérje? Milyen a 99% fehérje? Milyen az 50% fehérje? Vannak ilyenek? Csak mert dietetikával foglalkozom már sok éve, de ezt se egyetemista koromban, se azóta nem láttam egyetlen szakirodalomban sem. Ha a hasznosulási/felszívódási laikus, simplesport.hu-s baromságra gondolsz, az táplálkozástudomány szempontjából valójában nem létezik, ráadásul naturál hobbigyúrósként amúgy sem vagy olyan szinten, ahol ilyen bullshit faktorokkal foglalkoznod kéne. Mi a különbség szerinted a "luxus fehérje por" és egy szelet csirkemell között hipertrófia, izomépítés, vagy akár dietetikai szemszögéből? Ha majd erre tudsz kielégítő választ adni, és legalább egyetlen szakmai indokkal alá tudod támasztani a butaságodat, akkor gondolkozz luxus fehérjéken. Addig miért nem jó akármilyen tejsavó, amikor profi kártyás versenyzőknek is jó?
Vegyél natur fehérjét és máris ott a luxus fehérjéd amiben nincs semmi adalékanyag… igaz az íze is szar lesz, dehát neked kell a luxus :D
Istenem honnan szalajtják az ilyen véglényeket?
Luxusfehérje… agyam eldobom :D
Tény, hogy nem vagyok Dietetikus, és a gyúrósok világában sem vagyok benne... Amatőr hobbi sportoló vagyok, de attól még szerintem lehet normális stílusban is válaszolni, és nem lekezelően kioktatni...
Engem nem a "luxus" érdekel, hanem a minőség! És ha már marketingnèl tartunk, szerintem amit felsoroltam márkáknak, van a legnagyobb marketingjük, és azokat reklámozzák mindenhol. És lehet, nem vagyok szakértő, de igen is biztos vagyok benne, hogy ezek televannak baszva mindenféle adalèkokkal, meg olyan dolgokkal amit nyilván nem reklámoznak, így számomra igenis a teljesen natúr 100% fehérje a megfelelő, még ha nem is olyan az ìze mint nagy márkáknak, de annyi baj legyen, amúgy is lehet ìzesíteni vegyíteni gyümölcsel vagy bármi mással.
"Addig miért nem jó akármilyen tejsavó, amikor profi kártyás versenyzőknek is jó?"
Persze, hogy jó nekik hisz nyilván hozzá járulnal a markretinkhez... Mivel X Y is ezt szedi akkor biztos az a jó! Mellesleg a profi versenyzőknek a koksz is nagyon jó, amivel nyilván nem dicsekednek, de mindenki tudja, hogy a nélkül soha nem néznének úgy ki ahogy!
Én pedig nem akarok úgy kinèzni, mert számomra taszító, és irreális... Természetes natur sportos testalkatot szeretnék semmi többet, és igen is az egéssèg meg a minőség fontosabb számomra, még ha többe is kerül. És ez egyébként bármilyen termékre igaz! Kenyér, gyümölcslé, csokoládè stb...
Én megtanultam azt, hogy amiket reklámoznak, nem mindig az a jó... sőt! Az igazi minőségű dolgokat nem is reklámozzák, mert az államnak nem az az érdeke, hogy az emberek egésségessek legyenek, hanem az, hogy vegyenek meg minden szart, amitől szépen lassan betegek lesznek és megdöglenek...
Én nem reklàmból élek... De nektek egésségetekre! Vegyètek a csak a márkákat! Jumbo, Brutal, White Protein, Zero meg a tök tudja mit... Én maradok a természetes dolgoknàl!...
Ha nem akarsz adalékanyagokat akkor alapból tartsd távol magad bármilyen fehérje táplálékkiegészítőtől. Ha az ezek alapanyagául szolgáló fehérjét önmagában próbálnád bevinni elkezdenél valszeg egyből öklenedezni ami pedig benn maradna attól lefosnád a bokád. Ennyit a luxus fehérjédről. Amúgy minek plusz fehérje hacsak nem vagy évtizedek óta edző profi erősportoló? Én heti hatszor emelgetek elég jó progresszióval és én is simán beviszem a szükséges fehérjét hétköznapi ételekből.
Ha neked a sportos kinézet a lényeg, a természetesség és az egészség akkor semmi szükséged ilyesmire.
Whey nem rakétatudomány, a sajtgyártásnál visszamaradt tejsavó…
Alapjáraton szemét lenne, de a gyúrós gyerekeknek el lehet adni aranyáron.
Azért vannak benne adalékanyagok, ami konkrétan kis mennyiségű dextróz (szőlőcukor) meg aromák, hogy ne moslék íze legyen…
De veheted a natúrt is, ha neked nincs igényed az ízekre, vagy magadnak akarod ízesíteni, de ezt a 100% ot végkép felejtsd el, még a legtisztább whey is 70%körüli…
Ezen kívül van marha fehérje, meg lazacfehérje, meg kutyatöke fehérje, de ezek mind bullshit, semmiben nem jobbak mint a sima whey.
A olyanod van, akkor meg ott vannak a növényi alapú fehérjék, szója, borsó, stb , de növényi alapúbol még soha nem kóstoltam olyat, amitől ne lett volna masszív okádhatnékom…
Bátran ajánlom pl scitec csoki-kókuszos fehérjéjét, jól oldódik, ami nem hátrány, finom az íze, és whey.
És nincs benne semmi ördögtől való adalékanyag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!