Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mi a véleményetek a Westside...

Mi a véleményetek a Westside edzésmódszerekről?

Figyelt kérdés

Az eredeti röviden kb úgy néz ki, hogy max effort és dynamic effort napok vannak.

Max effort napon maxolni kell, minden héten, 1-3 heti rotálással. 1. héten pl fekvenyomás szűk fogással 1RM, 2. héten padlóról nyomás széles fogással 1RM, 3. héten fekvenyomás ferdepadon, közepes fogással, gumiszalaggal 1RM stb….

Dynamic effort napon 3 hetes hullámban kell dolgozni 75-80-85%-os súllyal, 10x3, 9x3, 12x2 vagy 5x5 ismétléstartományban. Itt a robbanékonyságra és a rövid pihenőidőre kell törekedni.

Ezeken felül nagyon sok kiegészítő gyakorlat van, magas ismétlésszámmal. A volumen nagyrészét kiegészítő gyakorlatokból viszik be.

2022. dec. 15. 00:10
 1/2 anonim ***** válasza:
Nekem az állandó maxolás nem tetszik benne, a többivel ki lennék békülve. Egyébként azt erőemelős könyvekben is olvastam, hogy sok ilyen amerikai programot azért érdemes fenntartásokkal kezelni, mert eleve nem naturálokra szabott módszerek is szerepelnek bennük (lsd. ebben az esetben a heti maxolás). Némi módosítással a jövőben én is szándékozom kipróbálni, de heti maxolás szerintem nálam nem lesz. Ha valaki naturálként megosztja itt az esetleges tapasztalatait ezzel a módszerrel kapcsolatban, azt én is megköszönöm.
2022. dec. 15. 05:45
 2/2 anonim ***** válasza:

Hallottam róluk.Ez is egy módszer a sok közül.Én már nem keresem a szent grált.Elvagyok a magam módszereivel.

Az évek alatt egy valamit nagyon jól sikerült megtanulnom.Az izületeimnek jó lenne ha kitartanának még 30-40 évig,és nem szeretném az idősebb éveimet győgyfürdőkben meg reumatológián fizikoterapian eltölteni.Ugyhogy én szépen átengedem másoknak az ilyen 1RM es edzéseket 100/200 kilókkal meg fél tonnákkal.Ilyen áron nem akarok se erős se izmosabb lenni.

Egeszségükre

2022. dec. 15. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!