A naturál testépítés is egészségtelen és veszélyes?
4
És mégis, az utóbbi időben elég sok naturál testépítő esett össze, elsősorban infarktus vagy agyvérzés miatt.
Az intenzív súlyzós edzés és izomtömeg vajon mégsem egèszséges?
A nagyobb izomtömeg és a nehezebb súlyokkal történő gyakorlatok, tönkre teszik az ízületeket. Hiába nyújtanak és hiába szedik az ízületvédőket. Egy idő után akkor is károsodnak az ízületek a megterheléstől. Apropó nyújtás, azok a nyújtások amiket az testépítők végeznek, azok finoman szólva is elégtelenek. Nem normális nyújtások azok, igazság szerint egyikük sem tud normálisan nyújtani. Nem azt mondom, hogy jóginak kell lenni, de amit a konditermekben művelnek nyújtás címszó alatt, az az esetek 102%-ban nudli. (Nem, nincs tisztelet a kivétel. Egyet nem láttam még, sem élőben, sem videókon, sem magyart, sem külföldit, aki normálisan nyújtott volna).
Mellesleg a túlzott fehérje fogyasztás sem túl egészséges hosszú távon. Akik az átlagnál több fehérjét fogyasztanak, azoknak a veséje kétszer keményebben dolgozik. Tehát jobban van terhelve a vese.
" Ja és elméletileg az izületeimnek is tönkre kellett volna menniük, gyakorlatilag pedig köszönik, jól vannak. "
Ezt pedig vagy elhisszük vagy nem. :) Egyenlőre MÉG(!) nincs bajod, majd lesz ne félj. Ha nem előbb, akkor később.
Azért rengetegen vannak, akik fájlalják a könyöküket, térdüket, fiatalabbak is.
9
Nekem 34 évesen még “csak” a hátam, vállaim, térdem és csuklóm fáj. :)
Egy minden edzés előtt nyújtó és kardiózó, 15 éve kisebb kihagyásokkal edző hobbigyúrós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!