Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ilyenkor mit tehetnék?

Ilyenkor mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Próbálok kis testmozgást befektetni a szabadidőmbe. Először csak itthon, saját testsúlyosat és ha fejlődök, akkor szeretnék terembe menni. Elkezdtem, tűrőhatárig toltam mindent (ami nagyon kevés, brutálisan gyenge és vékony vagyok) de másnap izomlázra keltem és ennek a fele se ment, ilyenkor hogy tudna az ember fejlődni? Mit csináljak az izomláz ellen? Valaki valami pro tipp? Nem vagyok otthon ezekben, kérlek titeket hogy ne kezdjetek el rosszindulatú kioktatásokat tartani a kommentszekcióban..

Illetve a kajálás.. Na az nagyon nehezen megy, nem csúszik, nem vagyok éhes. Nem tudok reggelizni-ebédelni stb. Nekem egy kajálás megy egy nap, max 2.

(nem merek így edzőterembe menni, nagyon szorongok, szóval ez kilőve ameddig nem szedek fel egy kevés izmot)

2022. okt. 7. 23:01
 1/2 MadSeal ***** válasza:
100%

Ha izomlázad van van, max mozgasd át az izmokat, ne eddz rá keményen újra. Eleinte elég heti 2 teljestestes edzés, aztán mehet 3, ha már úgy érzed, hogy az izomlázak kisebbek.

Kajálást meg folyékony modon lehet a legjobban megoldani. Főleg turmixokkal, de akár csirkemellet is leturmixolhatod, vannak rá neten receptek is.

2022. okt. 8. 09:45
 2/2 anonim ***** válasza:

Előző jól írta. Nem önmagában az edzéstől nő az izom, hanem az edzés-pihenés-táplálkozás triótól. Egy izmot elég heti kétszer-háromszor megedzeni (most ez nagy általánosítás volt de mindegy). Tanulj recepteket húsokhoz, egyél mellé mindenfélét: olajos magvak, zab, gyümölcsök vagy bármi amit szeretsz.

Youtubon ajánlom három-harmad videóit, ha tudsz angolul akkor pedig Jeff Nippard. Rengeteg a téves és a túlmagyarázott info youtubon ami csak összezavar, ezért nem mindegy mit nézel.

2022. okt. 8. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!