Valóban ennyi erőt adhat egy kis zsír?
Pár hónapja edzek, viszont igen alacsony a testzsír%-om ( 10-12 körül lehet), mivel mindig is vékony voltam.
Mostanában egyik kicsit húsosabb (18-20% tzs) ismerősöm is elkezdett járni, aki kb. mindössze 3-4 kilóval nehezebb nálam, a magasságunk kb megegyezik. 170cm körül vagyunk és 63-67kg.
Pár hónap alatt eljutottam oda, hogy megközelítőleg a testsúlyom egyszeresét nyomom ki fekve, és kétszeresét húzom fel.
Ő viszont ezeket a számokat pár hét alatt elérte, talán a felhúzásom magasabb kicsit. De átlagban ugyanazokkal a súlyokkal dolgozunk.
Tudom, a szám nem lényeg, hanem a tükör. Csak kicsit sértette az egómat, mikor azonnal 65-kgval nyomott fekve.
Számíthat ennyit a plusz zsír és kg?
A lebontó / felépítő folyamatok energiaigénye kajafajtától és életkortól is függ! (nemet szándékosan nem mondom).
Minél öregebb annál nehezebben építkezik...
omar 2000
Nagyobb csontfelületre több izom tud tapadni,a vékonycsontúak cseszhetik, mert az izületük sem bír annyit!
Bemutatom két tanítványomat.
Az egyik, intellektuális városi család fia akinek 200 év óta egyik őse se sportolt, végzett megterhelő fizikai munkát vagy akár csak emelt rendszeresen nehéz dolgokat, ő is csak tesiórán. Az edzést mobilitással és mozgáskultúrával kezdtük, egyenes testtartás stb, aztán jöhetett az üres rúd ami nehézkesen felment, majd lassan elkezdtünk fejlődni.
Másik, vidéki kétkezi munkás vérvonal sarja, apja veterán birkózó és bányász élmunkás, nagyfaterja szintén, ő gyerekkora óta segített az otthoni munkákban és jó genetikát örökölt. Már az első hónapokban eljutottunk a testsúlyx2 felhúzáshoz, testsúly x1 fekvenyomáshoz, sérülés vagy fájdalmak nélkül.
Mindenki más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!