Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Az "baj", ha én így edzek?

Az "baj", ha én így edzek?

Figyelt kérdés

3 éve kezdtem el konditerembe járni, ebből nettó 2 éve járok folyamatosan (Covid+egy műtét miatt kihagytam kb. 1 évet, de ezt szétosztva tehát a 3 év alatt volt hogy fél évig nem mentem, meg volt hogy 3-2-1 hónapot)

Nehéz fizikai munkát végzek, itt tapasztalom a plusz erőt.

Egyáltalán nem figyelek az étrendre, minden "moslékot" megeszek, cukrot,csokit, pizzát.

Fehérjéket is csak néha-néha iszok, szuri meg hasonlók szóba se jöhetnek.

Szerencsére nem vagyok elhízva, egy kis hasam van, de türhető.

Elsősorban kötelező mozgásként tekintek az edzésre, hogy legyen valami, azért más célzottan edzeni mint mondjuk a munkára edzésként/mozgásként tekinteni.

Sokszor nincs kedvem lemenni se, de bűntudatom van ha nem megyek. (alapvetően viszont szeretem)

A fentiek miatt viszont nem fejlődök rohamosan/látványosan, szóval nagyjából 36-os karral mentem le a legelején, most 40-es.

Néha ha belegondolok, hogy egy étrenddel meg odafigyeléssel lehetne ennél jóval látványosabb is a fejlődésem az elszomorít, de mégsem annyira, hogy változtassak.

Az edzéseket megérzem mindig.

Néha szoktak piszkálni a teremben, hogy nem fejlődök semmit (akikkel olyan a viszonyom) és viccelnek, de minden viccnek a fele igaz.

Hallottam már olyan véleményt is, hogy felesleges így edzeni, kidobott pénz a bérlet. (nem nekem mondta, de magamra vettem)

Havi 12 ezer szerintem nem sok, a kérdést ugyan felteszem, bármit lehet válaszolni, ha normálisan teszed, de szerinted is felesleges így edzeni akkor sem pontozlak le.

Viszont ugyan így fogok edzeni továbbra is, nem ezért írtam ki a kérdést, csak tényleg kíváncsi vagyok.

Van valaki még hasonlóan?

Egyébként 186 centi és 90 kg vagyok, ugyan így 90 voltam mikor lementem, csak valamivel hájasabb mint most, ha megnézem a régi képeimet.

2022. szept. 30. 19:02
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem az első és legfontosabb az edzésben, hogy élvezd. Nyilván ha utálod akkor csak tönkretesz, főleg ha állandóan győzködnöd kell magad, hogy menj edzeni és bűntudatod van ha kimarad. Néha-néha nekem is megfordul a fejemben, hogy ki kéne hagyni, de amikor ott vagyok soha nem bánom meg. A fejlődésről: izmot lehet építeni szemétnek titulált kajával is ha amúgy elégséges a fehérjebevitel. Nyilván a legtöbb ember szeretne fejlődni, egyre jobban kinézni, de ez naturálon nem olyan egyszerű mindenkinek. Én ismerek olyan embereket akik kb. 10 éve nem emeltek a súlyokon, de azért lenn vannak elég sokat, elértek egy okés fizikumot, de messze nem esznek eleget ahhoz, hogy fejlődjenek is (na meg az edzésük sem annyira tudatos mindenhol).

Edzésedről nem sokat írtál mondjuk, engem a karom kerülete érdekel legkevésbé. Guggolásban mérem a fejlődést, a fekvenyomást nem is erőltetem már, elkezdtem szűkebben csinálni magasabb ismétlés tartományban. Teljesítményemet nézem, az izmok csak jönnek maguktól :D

2022. szept. 30. 20:12
 2/4 A kérdező kommentje:

Guggolást azt 50-60 kilóval kezdtem 4x10 (nem csak térdhajlítást csinálok mint sokan) most 4x10 90 kilóval és 4x6 100 kilóval megy kényelmesen, és szabályosan.

(heti egyszer lábazok)

Fekvenyomás is ilyen 60-70 kilóval 4x8 vagy 4x10 50-60 kilóval mikor hogy érzem.

Az edzéseim meg úgy vannak, hogy mell-tricepsz, hát külön, majd bicepsz váll és lábnap. (nem ebben a sorrendben)

De ezeken is szoktam változtatni, meg alapvetően heti 4x járok, de van hogy csak 3x tudok menni, olyankor a hát mellé is berakok valamit, hogy minden meglegyen.

Meg mindig munka után megyek egyből, szóval még ennél egy kicsivel lehetne több a súly ha nem lennék valamennyire lefárasztva már a munka miatt.

2022. szept. 30. 20:32
 3/4 anonim ***** válasza:

Naturál hobbista sportolóként épp elég az, ha élvezed az edzéseket.

Viszont, legalább a fehérjebevitelre figyelj oda, és próbálj progresszíven edzeni, mert fejlődés szempontjából tényleg kukába dobhatod így az edzéseidet.

2022. szept. 30. 20:41
 4/4 anonim ***** válasza:
Hát, ha nem eszel minőségibb kaját akkor ennyi. Ha növeled a kaja mennyiségét, de nem figyelj a minőségre, akkor az erő nőni fog, de dagadtabb leszel. Fekvenyomásra amúgy ha ráfeküdnél szerintem egy 80 kilóval menne a széria.
2022. okt. 2. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!