Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Régi időkbe honnan tájékozódta...

Régi időkbe honnan tájékozódtak a testépítéssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Gondolok itt pl a 90-es , 2000-es évek elejére, mikor még nem volt builder meg mindenféle tanulmány. Lement az ember fia a házi konditerembe, emelgette keményen a vasakat és izmos lett? Nem nagyon voltak tápkiegek, még a kondik se voltak elterjedve, étrendet meg sokan nem is ismerték. Hogyan gyúrták ki magukat akkoriban az emberek itthon? Ha van olyan válaszoló aki akkoriban edzett, szívesen olvasnám a történetét.
2022. szept. 20. 07:19
 1/6 anonim ***** válasza:
54%
2004-ben kezdtem el edzeni, akkor 17 éves voltam. Magazinok, újságok voltak akkor, lestük a nagyoktól, hogy mit hogyan kell csinálni, gyúrós weboldalak már akkor is voltak, csak nem ennyi. Étrend is volt már, nem tudom miből gondolod, hogy nem. A személyi edzők sokkal közvetlenebbek voltak, igaz negyed ennyien nem voltak. Haverokkal ittuk a kreatin monohidrátot, annó ez apróprénzbe került. Nem voltak csodagyakorlatok, meg csoda edzéstervek, nem volt Kovács Jóskától kezdve Kiss Julcsikáig mindenkinek instagram meg youtube csatornája. Ennek ellenére mégis ki voltunk pattintva, nyáron Balatonon nagy sikerünk volt a csajoknál.😊 Szép volt, talán igaz sem volt.
2022. szept. 20. 08:00
 2/6 anonim ***** válasza:
41%
A kipattintottság a lényeg💪🏻.
2022. szept. 20. 09:07
 3/6 anonim ***** válasza:
74%
Régi idők forrásai: magazinok, kokszos vadállatok a helyi konditeremben, néhány esetben egy-egy tankönyv a Testnevelési Főiskoláról (de ez már hard level). Tápkiegészítők akkor is voltak (értelemszerűen bőven nem annyi, de ugyanolyan szarok), és az étrendje akkor is minden második gyúrósnak csirke-rizs-zab volt, ahogy most. Attól még, mert mostanában többen szeretik játszani a tudományoskodó professzort, még ugyanolyan állapotban van a hazai fitnesz, mint 20-25 évvel ezelőtt, nincs különbség. Amennyivel több hiteles szakember lett most, annyival több hülye is, úgyhogy arányaiban ugyanott vagyunk.
2022. szept. 20. 10:17
 4/6 anonim ***** válasza:
40%
Kokszos magazinok voltak már a 90-es években is bőven.
2022. szept. 20. 10:39
 5/6 anonim ***** válasza:
80%

2000-ben kezdtem konditerembe járni egy haverommal együtt, 14 évesek voltunk akkor. Nekünk segített a pultos, hogy nagy hülyeséget azért ne csináljunk. Megmutatta a gyakorlatokat, gépeket, adott kezdő edzéstervet.

Mai szemmel nézve egyáltalán nem edzettünk optimálisan, de marha lelkesek voltunk, és a fiatal korunknak köszönhetően gyorsan erősödtünk.

Aztán persze néhány évvel később el kellett gondolkodni azon, hogy hogyan lehet továbbfejlődni, de akkor is szerencsénk volt, mert a terembe járt olyan ember, aki teljesen értelmes edzésprogramozási tanácsokat adott.

Tehát a válasz szerintem az, hogy ha valaki akkoriban rendszeresen járt edzeni és nem volt hülye, akkor tudta, hogy kitől érdemes kérdezni. De ehhez persze valamennyi értelem is szükséges, mert sokan egyből a "terem legnagyobb emberéhez" mennének tanácsért, aki általában persze kokszol, ezért nem valószínű, hogy jó tanácsokat ad naturáloknak.

2022. szept. 20. 12:56
 6/6 anonim ***** válasza:
43%
#3 jól beszél. Az egész magyar fitness, meg úgy általában a konditerembe járó emberek, ha nem is ott tartanak, mint a 90-es, 2000-res években, de nem sokkal járnak előrébb. Ma ugyan úgy látni a teremben olyan embereket, akik nyak mögül nyomnak, tarkóhoz húznak, felüléseket végeznek, sőt olyat is láttam nem rég, hogy az illető személyi edző mellett húzott tarkóhoz. Jobb edzőhöz nem is mehetett volna... És még mindig nagyon sok embernek szent meggyőződése, hogy ha edzel, akkor csirke-rízs kombót kell enni, napi 6 étkezésre szétbontva, és a növényi fehérjéket nem számolják bele a napi fehérjebevitelükbe. Szóval ja, a szinvonal ugyan az, mint 20-25 éve.
2022. szept. 20. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!