Igaz lehet, hogy Dolph Lundgren a amikor Ivan Dragot alakította, csak 135 kg volt a fekvenyomása?
"sokkal vékonyabb voltam, és még annak is egy jelentős része zsír volt, de a fekvenyomási csúcsom alig marad el az övétől. Neki valahol 200 körül kellett volna nyomni. Mi a véleményetek erről?"
Az, hogy neki inkább technikára, rugalmasságra, gyorsaságra, jó állóképességre volt szüksége, ezért nem a fekvenyomás volt neki a legfontosabb. Egyébként úgy gondolom, hogy a karatésoknál nem annyira fontos az erős felsőtest, rengeteg nyurga srác van köztük, akik viszont nagyon hajlékonyak (pl. magasakat, pontosan rúgnak).
Ha megnézel pl. egy válogatott birkózót, akinek a testsúlya 100 kiló felett van, akkor neki már valószínűleg jóval 135 felett van a nyomása, ha rendszeresen nyom fekve. Egész egyszerűen azért, mert neki sokkal több erőre van szüksége, és "más típusú" hajlékonyságra.
és mitől lett volna jobb, ha kinyom 180kg-t? Attól még ugyan úgy kiütnek, nehogy azt hidd, amiért rövidebb gnóm karjaid vannak, hogy olyan fa.szagyerek vagy.
Ugyan ez igaz az átlag gyurmára is.
Francis Ngannou beszélt egyszer erről egy podcastban, hogy ő kb remeg a súlyok alatt, gyenge fekvenyomásban stb, de azért elhiheted hogy beborítaná Eddie Hall-t :)
Az furcsa, nekem is 125 a maxom, de én 90-be nem tudok 8-at belenyomni, nemhogy 95-tel szériázni
Ez egyénenként függhet a különbőző típusú izomrostok eloszlásától, lsd. itt:
És persze attól is függ, hogy általában milyen ismétléstartományban dolgozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!