Hogyan szedjek fel izmot minél kevesebb zsírral? 47kg 172cm 16/L
Ilyen tömeggel sehol nem lesz izmod, hiába jársz le termbe edzeniBMI kalkulátorra nézd meg, mennyi lenne körübelül az ideális tömeged, aztán EGÉSZSÉGES étkezéssel fokozatosan növeld meg a tömegedet azzal, hogy emeled az ételadagokat.
Utána lejárhatsz edzeni.
Izom akkor fog alakulni, ha a tested “biztonságban “ érzi magát.
Anno rengeteget olvastam a témában, sokat sportoltam, edzonek készültem, majd jött egy trauma és magam felszedtem 15kgt. Ezt sikerült leadni egyetemi éveimben, de végig keményen sportoltam , így számodra ez nem releváns.
Van egy férfi ismerősöm, aki 190cm, de vékony, és hiába jár edzeni két éve, nem látszik meg rajta. Egyszerűen csak a váz izma erősödik, de mivel heti 4x jár, és emellett alap szinten érkezik, az izma nem tud miből fejlődni. Így nagyjából olyan, mint egy oszlop. Ahhoz, hogy szép, szálkás, de kellően strukturált alakod legyen, be kell vinned a megfelelő tápanyagokat . Hiába edzel, ha nincs táp anyag, amiből izom
Fejlődhet.
Persze nem
Kell zsíros kenyeret enni :) De pl ha eszel húst, sertes, stb dolgok . Nekem egyik kedvenc “ gyors kajam “ a parázs burgonyán sült sertes karaj :) én tartom
A súlyom tőle, de kellő tápanyag is jut , hogy fenntartsam ezt az állapotot :)
Egy kis sertes / kokusz zsírt szét oszlatok a kerámia Sütő tal alján ( jó teosi vagy bármi ) , rá szórom a megmosott parázs krumplit , fuszerezem borssal, sóval, paprikával, vagy valami fűszer keverékkel. Veszek pár szelet karajt ( lehet csirke mell, comb, kb bármi , de max 1 cm
Vastag hús ) ezt fuszerezem. Szoktam néha tenni a tetejére paradicsomot, hagymát vagy paprikát . Fóliával lefedem, így sutom 180 fokon 30-40 percig. Majd leveszem a fóliát, és piritom tetszés szerint :) ha jobban tetszik, tehetsz melle répát stb :) a zsírtol nem kell
Megijedni :) illetve a zöldseg szénhidrát tartalmától sem:) ez kell a szervezetnek :) a hús sok fehérjét tartalmaz, ezt gyorsan bontja a szervezet, kellő
Körülmények közt izomma fog fejlődni. De ezt csak akkor, ha nem kell más miatt elnyernie . Tehát mindig legyen zsír és szénhidrát is az eteledben :) reggelire tükörtojást vajon sütve, zoldseggel, egy kenyér szelettel, esetleg kis sonkával.
Vacsora meg könnyű legyen :) de sose gyümölcs/ zöldség ( éjjel ezt nehezen bontja a szervezet ) .
Nyugodtan hasznalj az ételekhez sertes vagy kokusz zsírt, ezek nem termelnek karos anyagokat hevites során sem . Illetve a szervezeted be tudja építeni.
Évek óta elek zöldség/ hús/ minimális tészta alapon, azóta egy deka sem jött fel rám :) Viszont az izmom fejlődik, mert mindenből kap :) Fontos a vitamin bevétel is megfelelő forrásból , ajánlom a Gal termékeket . D , C vitaminbol, illetve magnézium , és a marha kollagen peptidet. Segíti nem csak az izmok, csontok karban tartását/ fejlesztését, segíti a későbbi ráncok / narancsbor stb problémákat, illetve pótolja a szükséges hiányosságokat, de ennek elérése több hónap :)
Mindezt jó szivvel, tapasztalat alapján :)
Én nem sokkal voltam nehezebb nálad és elkezdtem konditerembe edzeni. Személyi edzőhöz nem mentem, de olyan embertől kértem tanácsot aki ért az edzéshez mert utána olvasott.
Amióta edzem az étvágyam is jobb és sokkal többet eszem. A kalóriákat is számolom. Nekem sikerült elérnem hogy több legyek pár kilóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!