Guggolásnál mit tudok kezdeni a ropogós térdeimmel?
Figyelt kérdés
saját testsúllyal calisthenics-ezem kezdő vagyok, de guggolásnál ha nem fél guggolást végzek (de néha akkor is) hanem teljeset akkor ropog a térdem. Mindig alaposan bemelegítek, de nem múlik a probléma. Nem fáj, hanem idegesít. Néztem videót a guggolásról és a technikám szerintem helyes nincs vele probléma. Gödrösi Ádámnak van állítólag "izületi előkészítő prehab" kurzusa de diák vagyok nincs pénzem. Vannak más lehetőségek?2022. szept. 1. 14:23
1/20 A kérdező kommentje:
Vagy talán idővel elmúlik és ha fokozatosan terhelem, akkor az ízületem hozzászokik a munkához? főleg a bal térdem ropog. Könyökeimmel és más ízületeimmel nincs ez.
2022. szept. 1. 14:25
2/20 anonim válasza:
Majd ha teljesen tönkretetted a térdedet az ilyen b@romságokkal, akkor számíts rá, hogy több éves várólista van a műtétre, vagy magánorvosnál pár millióba fog kerülni.
3/20 anonim válasza:
ha fájdalom nincs közben, csak kattogás, akkor nincs baj.
idővel el fog múlni, régen nekem is megvolt ez.
2-es a gugolástól egy egészséges térd nem fog tönkremenni, az egy tök természetes mozdulat.
4/20 anonim válasza:
Nem szabad guggolni!
Addig szabad csak, amig teljesen normálisnak érződik, nem fáj, nem ropog.
Nekem más baja van a térdemnek, de bármennyire alapgyakorlat, fél éve egyet yem csináltam. Nem szeretnék 50 éves koromra tolószékbe kerülni
5/20 anonim válasza:
nem gond ha ropog, amíg nem fáj. találd meg magadnak neked hogy kényelmes a guggolás és guggolj rendeseket, ne csak feleket. majd javulni fog ez idővel
7/20 anonim válasza:
Papi jó egészséges térdeid lehetnek ha fél éve nem hajlítottad be őket
8/20 A kérdező kommentje:
pedig be is melegítettem
2022. dec. 19. 11:43
9/20 A kérdező kommentje:
na jól megy a guggolás elmúlt a kattogás elkezdtem más progressziókat szűk és egylábas guggolást. És visszajött sokkal erősebben és néha már jáj is egy picit na mégis mit csináljak lépjek viszza a progressziókkal?
2022. dec. 19. 11:45
10/20 anonim válasza:
A kérdés kiemelése helyett nem lenne okosabb elmenni egy gyógytornászhoz? Jobb a gyakorikerdesek.hu névtelen, végzettség nélküli kommentelőit kérdezgetni reumatológiai/ortopédiai problémákról?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!