Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Az miért van hogy valaki eddz...

Az miért van hogy valaki eddz meg odafigyel mindenre más meg semmit és mégis jobb formában van ?

Figyelt kérdés
Az hogy van hogy sokan edzenek, rendesen étkeznek, tápkiegeket nyomják és nem is látszik vagy csak egy átlag testet érnek el közbe van sok olyan ember aki eszik ahogy tud, nem nagyon eddz csak úgy elvan és simán can egy normál vagy sportos alkata ?
2022. aug. 28. 14:11
 1/10 anonim ***** válasza:
83%
Ha évek óta progresszíven edzel, és tartod a célnak megfelelő diétát, mégis látványosan izmosabb nálad valaki, aki se nem sportol, se nem eszik normálisan, akkor valamit nagyon szarul csinálsz, akkor annyira mégse "figyelsz oda" eléggé az edzésre és a táplálkozásra.
2022. aug. 28. 14:27
 2/10 anonim ***** válasza:
83%
ha te több évnyi edzés és sporttáplálkozás után se tudsz felmutatni egy normál sportos formát akkor valamit nem jól csinálsz abban biztos lehetsz.
2022. aug. 28. 14:28
 3/10 anonim ***** válasza:
9%
Genetika -> Azaz hogy ha ő maga nem is edzett, és táplálkozott megfelelően, de a szülei, felmenői viszont igen, és a megszerzett adottságok továbböröklődtek.
2022. aug. 28. 14:37
 4/10 anonim ***** válasza:
69%

Irreálisan ritka az a genetika, akinek edzés nélkül erősebb, kidolgozottabb teste van mint annak aki átlag vagy kicsit átlag alatti genetikával ~fél éve edz.

"Hard work beats talent if talent doesn't work hard"

2022. aug. 28. 14:58
 5/10 anonim ***** válasza:
32%

Attol függ neked mit jelent a normál, sportos alkat?

Nekem az a tapasztalatom, hogy aki úgy edz, hogy nagyon figyel mindenre annak látványosabbak az izmai. Azok akik pedig nem figyelnek oda semmire azok meg általában zsírosak és van vagy 50es karjuk, de az nem izom hanem zsír.

Ha neked az utóbbi a normális, sportos alkat akkor értem a problémád.

2022. aug. 28. 15:30
 6/10 anonim ***** válasza:
33%
Genetika, én is azt gondolom - vagy koksz. Ugye tudjuk hogy aki kokszol, az gyakorlatilag mindegy mit csinál fejlődni fog, látványosan
2022. aug. 28. 21:15
 7/10 anonim ***** válasza:
76%

Nincs olyan, hogy valaki genetikailag izmosabb annál, mint aki évek óta komoly súlyzós edzést végez. Nyugtathatjátok magatokat ezzel a közhelyes baromsággal, de ha 5-6 év erőedzés és sporttáplálkozás után is ennyi embert láttok magatok körül, akik nem sportolnak, nem esznek normálisan, de izmosabb nálatok, akkor valamit garantáltan szarul csináltok. Sajnálom! Ha ti évek alatt nem tudtok egy értékelhető "normál sportos alkatot" összehozni, akkor el kéne gondolkozni, hogy mit csináltok ennyire rosszul.

Emlékszem, hogy középiskolásként milyen csodálattal néztem a szomszéd csávót, aki kőművesként dolgozott, és vastag volt a karja, meg kerek a vádlija. Full elérhetetlennek tűnt. Ja, aztán 3 év erőemelés után kétszer annyi izom volt rajtam, mint rajta, mert tartottam magam a progresszív edzés és a sporttáplálkozás alapszabályaihoz. Ennyi kell, és akkor erős leszel, meg izmos. Naturálon nyilván sose leszel Dorian Yates, de ha egy átlagtól eltérő, sportosabb fizikumot se tudsz felépíteni évek alatt, akkor el kéne kezdeni tanulni.

2022. aug. 28. 21:24
 8/10 Darius- ***** válasza:
4%
Milyen gyakorlatokat csinálsz? Mennyire rendszeresek ezek? Lehet, hogy nem jól csinálod. Genetikától is függ, hogy ki milyen testalkatú.
2022. aug. 28. 22:24
 9/10 anonim ***** válasza:
nincs olyan hogy valaki genetikailag izmos, max olyan van h valaki genetikailag erős.
2022. aug. 29. 10:03
 10/10 anonim ***** válasza:
Genetika. Enis nagyon konnyen szedek fel izmot es jol is tapad, zsir meg nem jon. Nem figyelek a kajara es 0 tapkieg, de tobb mint 10 eve edzek folyamatosan
2022. aug. 29. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!