Az miért van hogy valaki eddz meg odafigyel mindenre más meg semmit és mégis jobb formában van ?
Irreálisan ritka az a genetika, akinek edzés nélkül erősebb, kidolgozottabb teste van mint annak aki átlag vagy kicsit átlag alatti genetikával ~fél éve edz.
"Hard work beats talent if talent doesn't work hard"
Attol függ neked mit jelent a normál, sportos alkat?
Nekem az a tapasztalatom, hogy aki úgy edz, hogy nagyon figyel mindenre annak látványosabbak az izmai. Azok akik pedig nem figyelnek oda semmire azok meg általában zsírosak és van vagy 50es karjuk, de az nem izom hanem zsír.
Ha neked az utóbbi a normális, sportos alkat akkor értem a problémád.
Nincs olyan, hogy valaki genetikailag izmosabb annál, mint aki évek óta komoly súlyzós edzést végez. Nyugtathatjátok magatokat ezzel a közhelyes baromsággal, de ha 5-6 év erőedzés és sporttáplálkozás után is ennyi embert láttok magatok körül, akik nem sportolnak, nem esznek normálisan, de izmosabb nálatok, akkor valamit garantáltan szarul csináltok. Sajnálom! Ha ti évek alatt nem tudtok egy értékelhető "normál sportos alkatot" összehozni, akkor el kéne gondolkozni, hogy mit csináltok ennyire rosszul.
Emlékszem, hogy középiskolásként milyen csodálattal néztem a szomszéd csávót, aki kőművesként dolgozott, és vastag volt a karja, meg kerek a vádlija. Full elérhetetlennek tűnt. Ja, aztán 3 év erőemelés után kétszer annyi izom volt rajtam, mint rajta, mert tartottam magam a progresszív edzés és a sporttáplálkozás alapszabályaihoz. Ennyi kell, és akkor erős leszel, meg izmos. Naturálon nyilván sose leszel Dorian Yates, de ha egy átlagtól eltérő, sportosabb fizikumot se tudsz felépíteni évek alatt, akkor el kéne kezdeni tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!