Szerintetek a lábnapot lehet futással helyettesíteni?
Kezdő koromban én is azt hittem, hogy ha hetente háromszor eljárok biciklizni, mellette pedig heti kétszer lemegyek a konditerembe gépeket rángatni, akkor alul-felül erős és izmos leszek. Rohadtul nem, ha te izmos és erős lábakat szeretnél, akkor nem úszod meg a súlyzós edzést.
A futás egy teljesen jó kardió mozgásforma, egy ideje én is eljárok heti egyszer-kétszer, de erőben és izomban semmi releváns eredményt nem hoz, ugyanis egész egyszerűen nem erre való. Hogy tudná már a futás annyira megdolgoztatni az alsótest izomcsoportjait, mint mondjuk egy rudas guggolás vagy egy román felhúzás? Nyilván sehogy.
De ha egyébként nincsenek nagy céljaid a "testépítés" kapcsán, csak egy szimpla hobbigyúrós vagy, aki szeretne vállalhatón kinézni, akkor ha te nem edzel lábra, csak futsz, mellette pedig eljársz kondizgatni a felsőtested végett, akkor nem fog összedőlni a világ, ugyanis esetedben tök mindegy.
Édes f...om, milyen kérdés ez, ember??🤦🏻♀️
Csak józan ésszel gondolj bele, szerinted a guggolást, lábtolót, kitöréseket, felhúzást, stb-t, helyettesíti a sima futás? Gondolkozz ember!!!
Ha nagyon sovány lennél, de tényleg nagyon, akkor a futás kiválthat olyan ellenállást, amitől izmosodhatsz egy keveset, de ez elenyésző.
Ha komolyan szeretnéd venni ezt az egészet, akkor lábnapot nem lehet kihagyni. Más terhelést fog neki adni egy súlyzós edzés, mint a futás. A súlyzós edzéstől izmosodhat, a futástól nem. (csak abban az esetben, amit fentebb írtam)
Az én lábam is erősebb a felsőtestemnél jóval, mégsem hagytam ki lábnapot sosem.. Nem ezen kellene múljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!