Segíthet a futás, esetleg a magasabb ismétlés tartomány?
Üdv sporttársak. :)
3 éve végzek súlyzós edzést, ebből elég régóta nagy súlyokat használok, 6 ismétlés inkább, de néha 4, ha már 8 megy valamiből rosszul vagyok. :D Adódott egy olyan problémám, hogy észrevettem, az állóképességem igencsak megcsappant, hamar fáradnak az izmaim. Túledzve nem vagyok, mert ennek nincs nyoma, egyszerűen csak hamar kifáradok. Gondolom ez a régóta fennálló nagy súlyoknak köszönhető. Teljes test edzést szoktam végezni. Segithet rajtam ha átmenetileg nagyobb, 12-15 tartományban edzem, illetve 1-2 futást beiktatok a héten, ugyanis eddig semmit sem kardióztam?! Segítséget előre is köszönöm.
A futàs biztosan segítene az àllóképességeden, de lehet az izmaidnak is jót tenne 1-2 hónap más jellegű megterhelés, pl. új fajta gyakorlatok, vagy a régiek, de ahogy írtad kisebb súllyal, magasabb ismétlésszámmal. Mindenesetre, ha soha nem szoktál kardiozni, akkor a futást is fokozatosan vezesd be, mert nagy a sérülésveszély, főleg, ha nagy tömeggel vágnál bele.
A legjobb az úszás lenne, mert növeli az állóképességet, kíméli, sőt erősíti az ízületeket, nincs sérülésveszély (feltéve, ha tudsz úszni), és olyan izmokat mozgat meg, amiket csak hírből hallottál.
Valószínűleg a kaja nincs rendben, kevés a CH, hamar kiürülnek a tartalékok, ezért fárad el az izmod. írtad, hogy nem vagy túledzve, akkor a pihenő rendben van. Én is évek óta nagy súllyal és kevés ismétléssel edzem, ha fáradtak az izmaim, mindig a kaja miatt van. Edzés előtti nap is igyekszem teletölteni magam, és ha pl. 11-re megyek edzeni, előtte betolok minimum 1000 kalóriát. Olyankor szétszedem a termet.
Tuti a kaja a hiba nálad. Másik erre utaló jel, hogy az étkezésről nem írtál semmit.
Teljesen mindegy, milyen felosztásban edzel, ha nincs rendben a regenerálódás és a kaja, akkor nem fog menni rendesen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!