Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Van értelme tovább vádlizni?

Van értelme tovább vádlizni?

Figyelt kérdés

4 éve edzek, a vádlin kívül nagyjából minden izomcsoporttal elégedett vagyok, sikerült egy korrekt formát összehozni. A vádlim viszont ugyanolyan nulla mint amikor kezdtem. Az elején azt hittem h ez a “a vádli nagy részben genetika” szöveg nem igaz és majd szépen fejlődni fog, de nem így lett.

Gyerekkoromban 6 évig fociztam klubszinten, 16 éves koromtól kick-boxoltam 5 évig, tehát mindig is sportoltam de a vádlim ennek ellenére nulla. Nagyon rossz a genetikám ilyen szempontból, még ha ráfeszítek is alig látszik. De amúgy nem vagyok egy nádszál, a combom teljesen korrekt. Mindig becsülettel edzek vádlira, tényleg soha nem hagytam ki. Próbáltam mindent, sok ismétlés kis súly, kevés ismétlés nagy súly, heti 1x edzeni, heti 3x, heti 5-6x is, volt h csak ezért mentem el a terembe. Vannak 4 évvel ezelőtti képeim amikor ugye elkezdtem edzeni, minden izomcsoportom nőtt, fejlődött de a vadli ugyanaz, 2 éve le is mértem és semmit nem nőtt azóta. Országosan ismert személyi edző véleményét is kikértem, semmi olyat nem mondott amit már nem próbáltam volna. Azt mondta ez genetikán múlik sajnos, max. a kox segítene de sose koxoltam és nem is fogok. Most már elértem arra a pontra h teljesen leállok a vádlizással és azt a 20 percet inkább valami olyannal töltöm aminek haszna, értelme is van. Fontos h nem a lábazással állok le, combra ugyanúgy fogok edzeni mint eddig.

2022. jún. 12. 22:52
 1/4 anonim ***** válasza:
33%
Kb. Tök ugyanebben a cipőben vagyok 😃😃😃
2022. jún. 12. 23:03
 2/4 A kérdező kommentje:
Gimibe volt egy gyerek aki szó szerint fel volt mentve tesiből mert valami szívproblémája volt. Tehát semmit nem sportolt mégis olyan brutál vádlija volt mint egy koxos testépítőnek. Most már én is azt mondom h ez 90%-ban genetika. Az első évben talán egy picikét fejlődött azóta semmi. Ha ilyen nulla vádlival áldott meg az élet, hiába a kemény munka még egy átlagos szintre se lehet felhozni. Kiábrándító, inkább bele se gondolok hány 100 órát pazaroltam el vádlizással a semmiért.
2022. jún. 12. 23:43
 3/4 anonim ***** válasza:
Nos sajnos valóban, a vádli genetika kérdése. Két véglet. Vagy alig kell vádliznod és akkor is jó a vádlid, vagy rossz, de akkor nagyon adni kell neki, hogy fejlődjön. Az enyém is rossz, de megéri vádlizni, mert nem igaz, hogy a rossz vádlit nem lehet felhozni. Én heti 2x vádlizok egyszer ülő, egyszer az álló vádlit csinálom, 5 sorozatban, sorozatonként legalább 40 ismétléssel. Nekem ez bevált. Idő volt, de most már nem egy csutka a lábszáram.
2022. jún. 12. 23:49
 4/4 anonim ***** válasza:
33%
1 éve vádlizok minden héten 4-5 alkalommal, minden edzés végén. Kb. Annyi változott, hogy kicsit szeparaltabb, formasabb lett, de a tömege kb. semmit. Én sem tudom a megoldást. 😃
2022. jún. 12. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!