Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Így szabálytalan a húzóckodás?

Így szabálytalan a húzóckodás?

Figyelt kérdés
Ötöket csinálok. Olyan 30 40nél már a negyedik ötödik úgy sikerül, hogy kicsit felhúzom a térdeimet. Vagy nagyon. Ettől szabálytalan lesz? Amikor elkezdem, akkor nem rugaszkodok el a földről.
2022. máj. 9. 12:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
77%
Nem, de ugyse tudsz mit csinalni amig nem erosodsz meg. Majd egyre jobb lesz.
2022. máj. 9. 12:44
 2/11 A kérdező kommentje:
Igen, én is így gondoltam, hogy majd fog javulni a forma, ahogy erősödök. Csak nem voltam biztos benne, hogy ettől szabálytalan e. Egyébként érdekes, mert múlt héten sokkal jobban ment mint most. Pedig ki vagyok pihenve meg minden. Na mindegy. Majd javul. Egyébként csak semleges fogással tudok húzóckodni. Ha előre néznek a tenyereim, akkor rohadtul fájnak az ízületeim. Pedig úgy érzem, hogy úgy is fel tudnám párszor húzni magam. De minden befájdul a karjaimban. Ahogy erősödök, ez jobb lesz?
2022. máj. 9. 12:54
 3/11 anonim ***** válasza:
67%
A szó, amit keresel: húzódzkodás.
2022. máj. 9. 13:05
 4/11 anonim ***** válasza:
Semleges fogassal jobban dolgozik a bicepsz, alkar. Nemkene fajnia, mobilizalni meg nyujtani kene. Valszeg sok neked a sajat sulyod, kezdo vagy, nincsenek hozzaszokva az izuletek stb. Lehuzni nincs lehetoseged?
2022. máj. 9. 13:13
 5/11 A kérdező kommentje:

Így van hármas :)

Kezdő vagyok. Van nagyon komoly sport múltam, de volt 2 év teljes kihagyás, 0 mozgással. Év elején kezdtem edzeni megint, de húzóckodást múlt héten kezdtem. Az ízületeimmel mindig voltak problémák, olyan sportot űztem ami megterheli a csuklót könyököt vállat. Lehúzni is szoktam amúgy. De úgy voltam vele, hogy el kéne ezt is kezdeni. Fekvenyomást is 3 hete kezdtem. Abban érezhetően javultam az elmúlt hetekben. 2 hete 50 kilót egyszer kétszer bírtam kinyomni. Most 8as sorozatokat csinálok ezzel. (rúddal együtt 50 kg) szerintem tudnék kicsit többel is, de nem merek kockáztatni maxxal, mert egyedül edzek. Szóval eléggé örülök mert úgy érzem fejlődök. Bár messze még a cél. Most először azt akarom elérni, hogy tudjak szabályosan 10eket húzóckodni. A nagy cél, hogy ki tudjam nyomni a 100 kgt (vagy legalább a saját súlyomat) ami 82 kg. Ez még jó messze van gondolom. Na bocsi hogy ennyit beszélek :D csak be vagyok pörögve, élvezem most nagyon az edzést :D

2022. máj. 9. 13:22
 6/11 anonim ***** válasza:
Par het utan nemcsoda. Majd jobb lesz minden ha nem hagyod abba. 100kgot naturalon is siman el lehet erni, sot.. persze szamit a genetika meg h mennyi melot raksz bele
2022. máj. 9. 13:28
 7/11 anonim ***** válasza:

Húzódzkodásnál sokat számít a fogás, a rúd vastagsága, kesztyű, stb. ha kitapasztalod, hogy neked mi a jó akkor kicsit felgyorsul a fejlődés. És persze, étrend, pihenés kérdése is a dolog.

Remélhetőleg nem a halántékodhoz próbálod húzni a rudat, hanem a mellkasodhoz és nem amiatt fáj. Amúgy nem baj ha felhúzod közben a térded, attól még nem lesz könnyebb. Szerintem az is valami, hogy ha valaki ennyi edzésmúlttal ilyen tömeg mellett már fel tudja húzni magát.

2022. máj. 9. 13:48
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
En +15kgval csinalok 8akat meg persze meg masik kb 3 hatgyakorlatot. Bele lehet jonni az evek alatt 😀
2022. máj. 9. 14:03
 9/11 A kérdező kommentje:

7,a mellkasomhoz húzom magam.

Hatos, köszi.

Nyolcas, ezt milyen gyakorlatra írtad? Húzóckodás, 15 kiló súllyal magadon? :) az nagyon komoly! Hány év alatt jutottál ide?

2022. máj. 9. 14:20
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Hamar el lehet jutni arra a szintre ha nincs amúgy túlsúly.
2022. máj. 9. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!