Teljesen kezdőkén heti 4x edzés sok lehet?
Heti négyszer teljes testes edzés? Ha az a teljes testes edzés minden izom csoportra kiterjed, valóban intenzív, akkor esélytelen heti négyszer. Nem fogsz regenerálódni, nem fogsz fejlődni, maximum lesérülni.
Heti 4 edzésnapnál más felosztást kell alkalmazni. Még a 2 felsőtest, 2 alsó test kombináció is optimálisabb, sokkal.
Hogy miért olvasod, és hogy hol, azt én nem tudom. Nem tudom, hogy mit írnak más kommentelők. Nem tudom, mit írnak a shopbuilderen, a myproteinen, a femina.hu-n és a Nők Lapjában.
Kezdőként teljesen működőképes a teljes testes edzés. Akár haladóként is. Itt nem ez a lényeg, hanem az, hogy te ezt heti négyszer akarod megtenni. Heti négyszer edzenéd a bicepszed, a hátad, a melled, a vállad, a combod? Nincs értelme, nem lesz regeneráció.
Tingli-tangli edzegetést persze meg lehet csinálni heti négyszer, csak annak nem lesz értelme. Az az edzésnap, amit te heti négyszer el tudsz végezni, az annyit is ér.
A felosztás csak egy dolog. Programozni kéne az súlyt, az intenzitást, a volument RPE alapon. Magyarul egyénre kéne szabni az edzéstervedet annak érdekében, hogy az hosszútávú fejlődést eredményezzen. Gondolom te se akarsz abba a hibába esni, mint mindenki, hogy az első X hónapban kerekedik, vastagodik, jön az izmocska, be vagyunk durranva, izomlázunk van, aztán egy év után sehova nem fejlődünk, nem jutunk egyről a kettőre, stagnálunk, semmi nem történik. Ezért kell egyénre szabott edzésprogram.
De amúgy heti 4 edzésnél a 2 felsőtest + 2 alsótest tényleg reális felosztás.
Azért szokták kezdőknek a teljes test edzést ajánlani, mert sok kezdő bro splittel kezd el dolgozni, azaz minden testrészre baromi sok gyakorlatot csinál.
Teljes test limitálja az idődet, ha nem az eszenciális dolgokat csinálod akkor órákon át bent lennél a teremben
"Alsó felső felosztásnál az alsó edzés után kell 1 nap pihi vagy mehet egyből másnap a felső is?"
Ezt neked kell érezni, hogy mennyire kipihent az idegrendszered. Ha teljesen, akkor persze, mehetsz másnap felsőtestezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!