Mennyi fejlődés várható el reálisan fél év edzés után?
Kb 5 hónapja kezdtem el a súlyzós edzést, amiből az első 1,5 hónap átmozgató volt. Heti 3x edzek. Nem számolok mindent étkezéskor, de nagyjából odafigyelek az étkezésemre, és hogy meglegyen a magas fehérjebevitel, minimális kalóriaplusz.
Az elején a mellem és a hátam nagyon látványosan fejlődött, az első két hónapban a súlyokat már másfélszeresére tudtam növelni. Comb szintúgy. De a többi testrészem kb semennyire nem fejlődik. A bicepszemen nem látok semmi változást, kb ugyanakkora a karom, mint amikor elkezdtem az edzést., tricepszezni meg kb még mindig ugyanakkora súlyokkal bírok csak, mint az elején. A vádlim dettó. Vajon mit ronthatok el? Vagy ez annyira rövid idő, hogy ezalatt semmilyen változást nem kéne látnom? Egyébként 4-5 kiló jött fel rám.
Az elején gyors és nagy fejlődés várható ha kezdő vagy. Aztán ez belassul.
Ennyiből amúgy nem lehet válaszolni a kérdésedre. Ha szabálytalanul csinálod a gyakorlatokat és ezért más izmok is beszállnak a tricepsz - bicepsz gyakorlataidba, akkor nem fognak úgy fejlődni ahogy kellene. Ha máshol látványosan fejlődtél, csak itt nem, akkor nekem ez lenne az első tippem, hogy rosszul végzed a gyakorlatokat. Vagy megrekedtél a komfortzónádban.
Hsvi 1,5-2 kg optimálisnak mondható az elején.
Kicsit emelj a calorián.Nem kell attól annyira fosikázni,hogy kigramozod 10gr plusszra!
Egyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!