Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Teljes testes edzés hétfő-szer...

Teljes testes edzés hétfő-szerda-csütörtök-péntek?

Figyelt kérdés

Jelenleg ebben a felosztásban edzek néhány kötöttség miatt. A hétfő-kedd és csütörtök-péntek a szerdai pihenő miatt jobb választás lenne vagy maradjak inkább a mostaninál (kedd-szombat-vasárnapi pihenővel)? Vagy esetleg hétfő-szerda-péntek teljes testes, a csütörtöki meg csak láb edzés.

Csütörtök-péntek tesió óra, szóval ezt a két napot nem nagyon tudom mozgatni, így ez alapból maradna.

(kajálásra figyelek, alvásra szintúgy)

2022. márc. 29. 18:16
 1/2 anonim ***** válasza:

Jó lenne tudni, mit jelent a teljes testes edzés, mennyi ideig tart és milyen gyakorlatok. Ha 60 perc alatt lemegy minden izom, akkor az izomcsoportonként 3-4 perc, azalatt leterhelni az izmot nem lehet, tehát a regeneráció sem lesz annyi, mintha lebombázod koncentráltan.

Ha csak felületesen átmozgatod minden izmodat, akkor mindegy mikor csinálod. Kezdésnek ez sem rossz és még egészséges is.

2022. márc. 29. 18:34
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Hát nulla konkrét információból se neked, se másnak nem tudunk ténylegesen használható szakmai választ adni. Ráadásul elég össze-vissza a leírásod, legalábbis én nem pontosan tudtam most megfejteni a dolgokat.

A lényeg, hogy naturál hobbistaként (pláne kezdő sulisként) heti négy teljes tested edzés úgy, hogy mellette tudj regenerálódni is, azt kizártnak tartom. Heti négyszer kielégítően meg akarod edzeni minden izomcsoportodat? Nem fogsz tudni pihenni. Nem fog se erő, se izom jönni, csak fáradtség, sérülés, túledzés.

Talán meg lehetne programozni ezt okosan, hogy lenne egy volumen napod, egy intenzitás napod, egy technika napod, meg egy nem tudom milyen napod, de edző legyen a talpán, aki ezt neked egyénre tudja úgy szabni, hogy tudj regenerálódni. Te magadnak biztosan nem fogod tudni optimálisan beprogramozni, az tuti.

2022. márc. 29. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!