Miért vagyok ilyen gyenge vállból nyomásban?
Figyelt kérdés
Tavaly októberben kezdtem el edzeni, főleg kézisúlyzós gyakorlatokat végzek. A vállból nyomás még mindig csak 16 kilós kézisúlyzókkal megy, 4×8-10 ismétlés a vége felé nyögvenyelősen. Amikor kezdtem akkor 10 kilós súlyzókkal csináltam. Azért furcsa mert az oldalemelés sokkal simábban megy 16 kilós súlyzókkal, pedig 6 kilóval kezdtem.2022. ápr. 18. 11:16
1/9 anonim válasza:
Kezdj el 5x5-öt csinálni belőle pár hétig, aztán utána pár hétig mondjuk 4x15-öt. Ezt követően nézd meg, hogy a 4x8-ban mennyit fejlődtél súlyban.
Ez most egy random, lehetséges opció volt. Nyilván sok minden lehet az ok a gyengeséged mögött, amit egyénre szabottan kellene kezelni.
2/9 anonim válasza:
fél év edzés után tök normális h csak ennyivel megy a vállbólnyomás.
az oldalemelés meg valószinüleg azért megy 16kg-val, mert rossz a kivitelezés.
próbáld ülve csinálni úgy nehezebb csalni.
dinamikusan emeld oldalra a súlyzókat, fent tartsd meg 1másodpercig, majd lassan, kontroláltan engedd le.
biztos vagyok benne hogy úgy már sok lesz a 16 kg.
3/9 anonim válasza:
Mert ugyan azt csinálod. Folyton ezt a 4x8-at erőlteted...megszokta a tested. Menj például kicsit most erőre, nyomj rúddal mellről 3-5 ismétléseket alapos melegítés után. Sose gyógyulj bele egy sémába hosszú ideig, mert a test arra van kitalálva, hogy alkalmazkodjon.
4/9 anonim válasza:
El tudom képzelni azt az "oldalemelést" amit te 16 kilós kezisúlyzókkal tudsz végezni "simán". Innen nézve nem lep meg hogy a vállból nyomás meg nem megy.
5/9 anonim válasza:
Oldalemelés 16 kilóval?? Akkor szerintem lassan kvalifikálhatsz mr olimpiára. :D
6/9 anonim válasza:
Nekem speciel azért stagnált sokáig a vállból nyomásom, mert sz*r volt a vállmobilitásom és csomó erőt vesztettem azzal hogy kicsit előrefelé dőlt a súly az egész gyakorlat alatt.
8/9 anonim válasza:
Alkatfüggő hogy ki hova tud nőni könnyebben, nem biztos hogy rosszul csinálsz valamit.
9/9 anonim válasza:
hmmm, én vállból 80-90-nel nyomok, és most növeltem 14-ről 16-ra az oldalemelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!