Otthonra mit szerezzek be? Egy konditerem van mindig teltházzal, inkább itthon edzenék.
Az a baj, hogy most vehetsz otthonra gumiszalagokat, meg kézisúlyzókat, amikkel el lehet maszatolni hetekig, hónapokig (pláne lányként), de aztán kevés lesz. Az a baj, hogy aki tényleg otthon szeretne hosszútávon, éveken át úgy súlyzós edzést folytatni, hogy az megérje, eredményt hozzon, fejlesszen és progresszív legyen, annak zsebbe kell nyúlni rendesen, és venni egy-két mázsa súlytárcsát, olimpiai rudat, fekvenyomó padot, keretet, ezeknek azért kell a hely, és még sorolhatnám a szempontokat.
Ha te semmiképpen nem tudsz az említett teremben edzeni, és mindenképpen az otthoni edzést választod, akkor én azt mondom, hogy a saját testsúlyos edzés a te utad. Költséghatékony, nem helyigényes, komoly fizikumot el lehet vele érni, gyakorlatok/elemek/trükkök tekintetében határ a csillagos ég, és még számtalan előnye van. Ez jobban megéri, minthogy veszel X ezer forintért színes gumiszalagokat, meg szar minőségű kézisúlyzókat, aztán egy hónap múlva már kevesek lesznek, vagy szimplán csak mégse fogsz edzeni és mennek a pincébe.
Meg amúgy azt vágod, hogy nincs ilyen, hogy "szeretnék edzegetni, de főleg erre meg arra a testészemre, a többire nem annyira", meg hasonló baromságok. Rendes edzésterv kell, rendes étrend kell, rendes pihenési menedzsment kell. Ezek közül az elsőt nagyon nehéz lesz kezdő laikusként otthon kivitelezni.
Mikor szoktál menni a terembe? Ahova én járok, az délután fullon van, emiatt én reggel szoktam menni, 6-7 között még alig vannak.
Hétvégén pedig 8-kor nyit. A szombat kicsit forgalmasabb ebben az időpontban, de vasárnap full üres.
Lehet, hogy érdemes lenne az időpontokkal kísérletezned.
Ahogy előttem írták, popsira a guggolás, felhúzás tök fontos és nagy súllyal nem fogsz tudni úgy guggolni, hogy a kezedben tartod a súlyzót. Ahhoz már rúd kell. Ugyanez igaz a felhúzásra és csípőtolásra is, annyi különbséggel, hogy ahhoz nem kell keret, mert a rudat a földről indítod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!