Miből fogynék többet? Zsírból vagy izomból?
Figyelt kérdés
Szóval pár hónapja elkezdtem edzeni, jött fel szépen izom is meg hát zsír is mellé. Most viszont le betegedtem. Nincs étvágyam, nem eszek, nincs erőm, nem edzek. Ha ez így megy mondjuk 1-2 hétig akkor miből vesztek jelentősebbet? A szervezet előbb a zsírt kezdi inkább felhasználni? Vagy mind a kettő elkezdi fogyasztani, de nem lehet az arányokat meghatározni?
Nem nem jártam biológia órára.
2022. márc. 7. 18:08
1/2 anonim válasza:
Általában az izmok bánják először. Az izom ilyen esetekben finomabb falat a szervezet számára, mint a zsírraktár. Többek között ezért egy óriási baromság a naturál hobbigyúrósoknak "szálkásítani, meg beszáradni", ugyanis ezek a fogalmak ezen a szinten nem értelmezhetők. De azért annyira ne aggódj amiatt, mert most 1-2 hétig nem tudsz úgy edzeni és úgy táplálkozni, ahogy eddig. Nem hiszem, hogy olyan elképesztő mértékű izomtömeget építettél volna fel ezalatt a pár hónap alatt, aminek most búcsút kéne intened. 1-2 hét alatt amúgy sem történik olyan elképesztő izomveszteség. Ne aggódd túl a dolgokat, pihenj, gyógyulj meg, aztán térj vissza a terembe, gyúrjál tovább, táplálkozz tovább. Nem lesz semmi gebasz!
2/2 anonim válasza:
Az izom szinten tartása energiába kerül, a zsír csak ott van. Attól szabadul meg a test, ami neki a könnyebb, szóval az izomtól, de nem 2 hét alatt. Kicsit összeeshet az izom, veszíthet folyadékot is, emiatt látszódhat minimálisan kisebbnek, de ez semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!