Ez jó progressziónak számít 2 edzés között ?
És mennyi idő telt el a két edzés között? Három nap? Négy nap? Egy hét? Ha az ezt követő edzésen megint csak 3x3 fog menni, akkor mi lesz? Akkor ennyit a progresszióról? Akkor valami baj van?
A progresszió nem azt jelenti, hogy edzésről edzésre nagyobb a volumen és nagyobb a súly. Ez nem így működik, nem ilyen lineárisan. Ha így működne, akkor én már évek óta 400 kilóval guggolnék. A progressziónak hónapról hónapra, de inkább blokkról blokkra kell megvalósulnia, nem edzésről edzésre. Ha szerepjátékozol, akkor ennyit érsz. Ha nem, és tényleg edzésről edzésre gondolkozol, akkor ne tedd, mert butaság és hamar a fejlődésed és a motivációd kárára fog menni, sőt még le is sérülhetsz emiatt hozzáállás miatt.
Az hogy egyszer több ismétlést tettél bele az kb semmit nem számít, az számít hogy hosszabb távon tudsz e fejlődni.
Lesz mikor szarabb napod lesz lesz mikor jóval több terhelést fogsz bírni.
Emlékszem, hogy két hónap edzés után felhúztam a 100 kg-ot. Na mondom, ez igen, ez már durva, ez már három számjegyű, innentől a határ a csillagos ég, minden edzésen megyünk feljebb, minden edzésen maxolok, rohadt erős vagyok, én vagyok a következő Eddie Hall. Aztán egy héttel később meg se tudtam mozdítani a 100 kg-ot, de még a 90 kg-ot se. A 80 kg alig jött fel. Nem értettem, mi történik, mi a baj velem, valami gond van, el kéne mennem orvoshoz, itt valami nem stimmel, hol siklott ki a dolog, mi folyik itt.
Kellett egy kis idő, amire rájöttem, hogy a fejlődés, a progresszió, az edzéstervezés, az adaptáció és az erő egy kicsit összetettebb dolog annál, mint amit hittem.
1#
1 hét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!