Nyers tojás fogyasztása?
Én a Rocky-filmeken felbuzdulva középsulis koromban minden edzés előtt benyomtam pár darab nyers tojást, csak én könnyítésül öntöttem hozzá tejet. Teljesen funkciótlan volt az egész, és hát ja, több a kockázata, mint az előnye. A tojás fehérje- és mikrotápanyag tartalma nem lesz szignifikánsan kevesebb attól, hogy azt rántottaként vagy bárhogy máshogy fogyasztod, viszont ha benyelsz emiatt egy kis szalmonellát vagy valami más egyéb kórokozót, akkor napokig/hetekig szenvedni a hasmenéssel, a hányással, a lázzal, a kiszáradással, ne adja Isten a kórházzal, az nem vidám. Szóval semmi pluszt nem ad, maximum mínuszt. Arról nem is beszélve, hogy a nyers tojás íze és állaga undorító.
Egyébként én sosem nyeltem be szerencsére semmi kórokozót nyers tojástól, de semmi előnye nem volt ennek a baromságnak.
Sokkal rosszabb a felszívódása a nyers tojásnak.
"One study, published in The Journal of Nutrition, found that the availability of egg protein is 91% with cooked eggs and only 50% with raw eggs. That means a raw egg would only provide 3 grams of digestible protein. Compared to eating a whole cooked egg, which contains almost 6 grams of protein."
Nekem a párom még a kapcsolatunk hajdanán így tolta a tojást edzés után. Felverte, kis só bele, és megitta, mintha valami kávé lenne :D
Kikészített vele, ő szerette így enni (inni?) de már leszokott róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!