Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Nyers tojás fogyasztása?

Nyers tojás fogyasztása?

Figyelt kérdés
Van aki nyers tojást fogyaszt? Miket lehet tapasztalni tőle, szalmonella fertőzés gyakori?
2022. márc. 3. 08:16
 1/9 anonim ***** válasza:
96%

Én a Rocky-filmeken felbuzdulva középsulis koromban minden edzés előtt benyomtam pár darab nyers tojást, csak én könnyítésül öntöttem hozzá tejet. Teljesen funkciótlan volt az egész, és hát ja, több a kockázata, mint az előnye. A tojás fehérje- és mikrotápanyag tartalma nem lesz szignifikánsan kevesebb attól, hogy azt rántottaként vagy bárhogy máshogy fogyasztod, viszont ha benyelsz emiatt egy kis szalmonellát vagy valami más egyéb kórokozót, akkor napokig/hetekig szenvedni a hasmenéssel, a hányással, a lázzal, a kiszáradással, ne adja Isten a kórházzal, az nem vidám. Szóval semmi pluszt nem ad, maximum mínuszt. Arról nem is beszélve, hogy a nyers tojás íze és állaga undorító.

Egyébként én sosem nyeltem be szerencsére semmi kórokozót nyers tojástól, de semmi előnye nem volt ennek a baromságnak.

2022. márc. 3. 08:23
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ősedzést nyomsz?
2022. márc. 3. 09:43
 3/9 anonim ***** válasza:
38%
Értelme nincs, de a veszélye is minimális.
2022. márc. 3. 09:43
 4/9 anonim ***** válasza:
97%

Sokkal rosszabb a felszívódása a nyers tojásnak.

"One study, published in The Journal of Nutrition, found that the availability of egg protein is 91% with cooked eggs and only 50% with raw eggs. That means a raw egg would only provide 3 grams of digestible protein. Compared to eating a whole cooked egg, which contains almost 6 grams of protein."

2022. márc. 3. 10:47
 5/9 anonim ***** válasza:
60%
Én is úgy tudom, hogy rosszabb a felszívódása a nyers tojásnak, de ha ez nem zavar, nyugodtan nyomathatod, akár turmixba
2022. márc. 3. 10:56
 6/9 anonim ***** válasza:
22%
Állítólag régi szokás.. Egyszerű, minek sütögessed, ha magába megeheted? Azért olvass utána
2022. márc. 3. 13:05
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy van egy adott időkeret amíg a tojás emésztődik a beleidben mielőtt távozna, ebben az időkeretben kell felszívni belőle emésztés útján a tápanyagokat amik a szervezetbe épülnek. A nyers tojást nem emészti olyan hatékonyan a szervezet mint a hőkezelt (bárhogyan sütött-főzőtt-buggyantott) tojást ezért kevesebb fehérjét hasznosít belőle mielőtt a végbélbe kerülve elhagyná a szervezetet. Kevesebb fehérje kerül az izmaidba, több megy pocsékba hacsak nem a szennyvizet akarod etetni. Jelentősen kevesebbet ér ha nyersen nyeled le.
2022. márc. 3. 17:15
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekem a párom még a kapcsolatunk hajdanán így tolta a tojást edzés után. Felverte, kis só bele, és megitta, mintha valami kávé lenne :D

Kikészített vele, ő szerette így enni (inni?) de már leszokott róla.

2022. márc. 3. 20:37
 9/9 anonim ***** válasza:
Hellobello szalmonella!
2023. máj. 14. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!