Milyen ételt ajánlotok edzés előtt?
Izomépítésbe kezdtem már 7 hónapja.
A legelső étkezésem suli miatt 2 óra környékén van, mit ajánlotok? Eddig zab volt +proteinpor összekeverve, de kíváncsi vagyok, hogy milyen ötleteket adtok, mert ezt már kezdem unni.. :D
Ezt kezded már unni? Akkor miért nem fogyasztasz mást? Mi a tudomány mögötte, hogy eddig ezt fogyasztottad? Ezt mondta valamelyik professzor a konditeremben? Vagy ezt tanácsolta valamelyik haverod? Vagy ezt olvastad a shopbuilderen?
Bármit fogyaszthatsz, ami nem telít el annyira, hogy az emésztés miatt nem tudsz edzeni. És egyébként mi indokolja azt, hogy az első étkezésed 2 órakor van, amikor sulis vagy. Most használd ki, hogy 45 percenként szüneted van és annyit eszel, amennyit akarsz, mert utána a nagybetűs életben már nem így lesz, hanem örülhetsz, ha lesz egy szaros fél óra ebédszüneted délután. Én sulis koromban itthon bőségesen megreggeliztem, aztán uzsonna szünetben benyomtam az itthonról vitt kajámat, órák után zabáltam egy kicsit a menzán, elmentem edzeni, majd haza mentem és ettem egy kis otthoni kosztot is. A legjobb időszakom volt. Most már ezt nem tehetem meg.
Egy csomó lehetőséged van étkezni. Használd ki. És 2022-ben jó lenne már elfelejteni azt, hogy zabon és a hitvány protein poron kívül nincs élet.
Hacsak a sulid nem kettőtől hajnal 3ig van, tessék reggelizni, ebédelni változatosan, megfelelő fehérjebevitellel.
Közvetlen edzés előtt én tuti nem ennék lassú szenhidrátot. Én smoothiet iszom vagy joghurtot eszem gyümölccsel, néha a cukros teljes kiorlesu cini minies változatot. Kb fél órára rá edzés. És edzés után teljes étkezés fehérjedusan. Husféle/tojás + gabona vagy teljes kiorlesu pektermek + zöldség
Ha arra az edzés előtti étkezésre gondolsz amit kb 2 órával előtte eszem mint teljes étkezés akkor igazából bármit lehet enni. Hideget, meleget.
Tk kenyér, sajtkrémmel, sonkával, csírával
Tk kenyér cottage cheesezel, sonkával, sajttal, zöldséggel
Ugyanez humusszal, másféle sajtokkal, másféle zöldségekkel
Vagx főtt tojással
Tk kenyeret cseréld tk wrapre és írd hozzá az előbbieket. Ez már kb 100 féle sonkát, sajtot, zöldséget kremet variálva
Fehérjepor helyett ehetsz túrót, pl tk palacsinta túrókrémmel
Ehetsz húst körettel. Pl tejszines gombás csirke bulgurral
Kb bármit lehet enni, nagyon elfuserálfnak tűnik nekem minden zab+protein diéta
Egy kicsit eltértünk a témától úgy látom..
1# Nem, nem azért eszem, mert valamelyik idióta ezt mondta. Tisztában vagyok vele, hogy van élet a csirke+rizsen kívül is.. Azért eszem, mert kollégista vagyok és nem tehetem meg azt, hogy nekiálljak főzőcskézni. A zab egyszerű, és jó tápértékekkel rendelkezik. A hangsúly az egyszerűn van. Minden nap késő délután érek vissza a koliba edzés után, és nincs időm ilyenekre..
És sajnos, mivel mindenből a legjobbat szeretném kihozni, ez edzés téren is így van. Nem járok sem menzára emiatt, itthonról hozom a kajáim 90%-át. Ez a zab+protein csak 1 étkezésem, nem ezen élek.. :DD
2#
Ezzel tudnék vitatkozni, maradjunk annyiban, hogy eddig elég jól megy az izomépítés és nem érzek amiatt hátrányt, mert a mindenki által normáknak hitt reggeli tízórai étkezés csinálom.. Nem értem, van az embereknek egy szűk látóköre, amivel nem is lenne gond, ha nem erőltetné rá a másikra. Évek óta nem reggelizem, -40kg fogyás van a hátam mögött és 7 hónap alatt +7kg jött rám "tömegelés" alatt, valamit csak jól csinálok..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!