Mért nem tudom rávenni magam az edzésre? Hogyan kezdjek neki?
Sziasztok!
Adott a probléma..éppen a szokásos szálkásító diétámat csinálom. Az étrenddel semmi gond nincs, tudom tartani, a kilók mennek is le, viszont az edzés része sosem megy. Pár hétig bírom, akkor is kínkeservesen, aztán valahogy csak elmarad teljesen. Ezzel csak az a gond, hogy hiába mutat a mérleg kevesebbet, ha a forma nem lesz jobb. Ahhoz a mozgás kell, de egyszerűen semmi motiváció hozzá. Valami tipp, hogy tehetném a testmozgást a napi rutinom részévé, hogy kevésbé szenvedjek közben? 😅
Köszi előre is!
Ezekkel a kérdésekkel nem lehet mit kezdeni. Nem tudunk random, ismeretlen kommentelőként belenyúlni az életedbe és a személyiségedbe. Nem tudunk megváltoztatni téged. Valóban lehet, hogy szimplán csak az erőedzés világa nem a te utad. Tudom, hogy most divat otthon guggolgatni vagy konditeremben gépeket csattogtatni, de ha valakinem nem a világa, akkor erőszak lesz minden edzés.
Egyébként én azt tapasztaltam, hogy azok szokták előbb-utóbb elveszíteni a motivációjukat az erőedzés során, akiknek vagy a célkitűzése irreális (rosszabb esetben nincs is), vagy az edzésterve szar. Ha edzésről edzésre gondolkodsz, akkor könnyű motivációt veszíteni, hiszen ez egy alapból hibás hozzáállás. Ha viszont hétről hétre, hónapról hónapra, blokkról blokkra tudsz gondolkodni és lépni az apró mérföldköveket, akkor sokkal könnyebb folyamatosan motiváltnak maradni.
Nem kell feltétlenül edzőterembe járni és csinálni a súlyzós edzéseket. Mi értelme van annak, hogy nem élvezed az egészet és csak szenvedsz? Ráadásul ezért fizetsz is...
Szerintem kezdj neki egy olyan sportnak, ami csábít téged és élvezed. Így is lehet izmosodni és azt még szeretnéd is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!