Szted a fizikai munka leepiti az izmokat,esetleg karban tudja tartani ha kiesik az edzes?
Hát ez attól függ. Amennyiben egy izom egy folyamatosan progresszálódó terhelés hatására megnőtt, azonban egyszer csak ez a progresszálódó terhelés megszűnik, akkor először stagnálni fog, majd visszafejlődni olyan szintre, amilyen szinten szükséges a megléte a munkájához. Ergo ha te edzésblokkról edzésblokkra nagyobb súlyokat használtál karhajlításhoz és megnőtt a bicepszed, de utána te az edzést abbahagyod és elmész kőműveskedni, a bicepszed azonban nem találkozik az újabb és újabb emelkedő terheléssel, akkor vissza fog fejlődni, nem marad akkora, mint amekkorára te a konditermi edzéseiddel (plusz nyilván a táplálkozásoddal) felfejlesztetted. Szép lenne a világ, ha csak egyszer kéne kigyúrnunk magunkat, aztán utána mehetnék évekig burkolni, edzés nélkül, mert a burkolás majd szinten tartja rajtunk a megszerzett izomtömeget. Hát ez nem így van.
Én a középiskolai utolsó tanévemben elég szép izomtömeget építettem. 18 éves voltam és naturál, tehát ne egy Mr. Olympiai szintre gondoljatok, de a kemény edzéseknek, a szigorú diétának és a viszonylag jó genetikámnak hála bőven átlag feletti fizikum volt. Meg én már kilencedikben elkezdtem edzeni. Aztán érettségi után jött öt év az építőiparban, ami mellett természetesen se időm, se energiám nem volt edzeni, de értelme se lett volna, mert a regenerációm nullán volt. Gyakorlatilag pár hónap alatt eltűnt rólam az izomtömeg. Folyamatosan tónusban voltak az izmaim és erős maradtam, hiszen nehéz fizikai munkát végeztem egy héten ötször, csak hát szépen eltűnt a kerek vállam, a kidolgozott tricepszem, a domború mellem, és így tovább. Öt év után isteni érzés volt áttérni ülőmunkára és újra konditerembe menni.
Láttál már tónusos, szép, formás kőművest?
Sajnos ez nem az ő világuk, nem nekik való a tömegnövelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!