Mennyire igaz az amit szoktak hangoztatni(nem csak itt a való életben is), hogy a farmon nevelkedett, fizikai munkát végzett emberek olyan kemények?
Nekem van egy gyerekkori haverom, igazi borsodban felnőtt kemény falusi gyerek.
Világ életében dolgozott, fizikai melót, mert a szüleinek nem volt pénze, már 14 évesen kőműves mellett dolgozott.
Legizmosabb volt már akkor is közülünk.10 éve fatelepen dolgozik.Aki még nem látott tüzifa telepet, nem kezdem el leírni, milyen nehéz munka ez.
100-120 cm hosszú, különböző vastagságú fatörzseket emel fel a földről és rak a főrészgépre, ami 3-4 darabra vágja.
Dolgoztam én is ott egy szezont, hát embertelen az a munka, az biztos.
Eljött néha velem edzeni a haverom, olyan ereje volt, hogy a kis ózdi teremben a belvárosban úgy lestek hogy el se hitték.200 kg-ba bele tudott guggolni 6-ot.felhúzni is feltudta 6 szor.
Fekve egy ismétlést nem csinált, 150 kg kiment neki 10szer.
Ezt egy vidéki, fatelepen dolgozó 30 körüli férfi tudja, és ez mellett a munka mellett edzeni sem igen jár.
Ezt mikor tudja egy bp-i belvárosi konditerembe járó, újgazdag fiúcska, akár 10 év edzés után is?
Fiatal korod okán nem lévén kellő tapasztalatod, azonban ba bebizonyosodik, hogy e sztereotípia akár kis mértékben is valóságosnak bizonyulhat, akkor jómagad is beállsz dolgozni kőkemény fizikai munkát?
Edzed a tested, s mellette pénzmagot is keresel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!