Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mi számít jó bemelegítésnek...

Mi számít jó bemelegítésnek és nyújtásnak ?

Figyelt kérdés

Én személy szerint bemelegítésnek körzéseket, gumiszalaggal gyakorlatok + az adott izomcsoportot bukásig leedzem valami könnyű feladatban. Néha használok hengert is. Ez kb 10p.

Nyújtás az 5p körül van, de szoktam ezen felül jógázni szóval elég hajlékony vagyok így is, ez nem tudom mennyire baj.

Magamhoz képest "nagy" súllyokkal dolgozok és eddig nem volt semmi problémám. Végülis az a kérdésem, hogy ez megfelelő vagy van benne valami kifogásolnivaló ?

2022. febr. 9. 16:36
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Bemelegítés nálam körzések, gimnasztiaki gyakorlatok, függeszkedések, fekvőtámaszok. Nálam külön figyelmet kap még a váll bemelegítése kis kézi súlyzókkal. Majd jön a target izom bemelegítése kis súllyal.

Nyújtásra külön napot tartok, általában szombati napon történik nálam. 15 féle nyújtást végzek, ezekkel minden izomcsoportomat le tudom nyújtani. Ezen a napon van még néhány gyógytornász által javasolt gyakorlatom, de ez már emberfüggő dolog. Most a hengerezéssel ismerkedem.

5p nyújtás az valószínűleg lószarra sem lesz elég.

"Magamhoz képest "nagy" súllyokkal dolgozok és eddig nem volt semmi problémám"

Pontosan, ezek a dolgok később ütnek vissza, jobban járnál ha nagyobb hangsúlyt fektetnél a nyújtásra.

2022. febr. 9. 17:50
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Valahogy én is úgy ahogy az egyes. Annyi hogy én a végén csinálok pár gyakorlatot vagy tabatát ami felviszi a pulzusomat. Kb tíz perc.

Edzés után öt perc nyújtás, de gyakorlatok után is nyújtok edzés közben, és itthon is szoktam .

2022. febr. 9. 22:02
 3/3 anonim ***** válasza:

Nálam a bemelegítés vállkorzes, alkar korzes, karkorzes, kalomkorzes, mellhez huzas, torzsforditasy torzshajlitas, bicelsz feszites, csipokorzes, dinamikus terdhajlito gyakorlsrok, bokakorzesy csuklokorzesy nyak felkorzes es egy teljes testes gyakorlat elvegzese suly nelkul csak a szabalyossagra figyelvs (pl guggolas)

Lenyujtas szinten egesz testes. Mindent 15-20 masodlercig kitartva

2022. febr. 10. 00:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!