Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Nem teljes önbecsapás ez a...

Nem teljes önbecsapás ez a heti 1 lábnap, 1 push nap, 1 pull nap edzésterv?

Figyelt kérdés

Most hogy olvasgatok a testépítésről, mindenhol azt írják, hogy 48 óránál tovább nem növekszik az izom az edzés után. Mindenféle neves amerikai egyetem erre a következtetésre jutott, hogy onnantól nincs fejlődés.

Nagyon divatos lett manapság, hogy heti 3 edzés, és ezt lebontják push-pull-láb napokra. De ez nem önbecsapás, méghozzá a legjavából?

Hiszen ha kimerítesz egy izomcsoportot, az max 2 napig növekszik feltéve ha van elég fehérje bevitel. És azután 5 nap pangás, üresjárat jön, amikor jó esetben is csak stagnál. Ilyen edzéstervvel nem tudom milyen tempóval érhető el bármilyen eredmény.

Ez nem a lustaság szüleménye ez a koncepció? Megpróbálják kispórolni a kemény munkát belőle és altatni magukat azzal hogy ők milyen sokat járnak le. De az eredménnyel kapcsolatban mik a tapasztalatok?

jan. 3. 00:53
 1/3 anonim válasza:
Szerintem egy sima PPL edzésterv amikor csak háromszor megy el edzeni az ember, azoknak kedvezőbb akiknek nem fér bele az idejébe, hogy többször edzenek a héten. Ezt az "üresjáratot" meg simán el lehet kerülni ha duplázod, és hatszor mész el edzeni egy héten. Ilyen szempontból egyébként a Bro split is rossz, mert olyankor csak egy izomcsoportot edzel naponta, és a 48 órás növekvési időablak után 4 napig nincs terhelve az adott izomcsoport.
jan. 3. 02:00
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

"Ilyen edzéstervvel nem tudom milyen tempóval érhető el bármilyen eredmény."

Az edzőterembe munka és család mellett járó sportolóknak, akik nem akarnak fitnesz inluenszerek lenni vagy vesenyezni, tökéletesen elfogadható tempóval.

jan. 3. 08:28
 3/3 anonim ***** válasza:
Én ezért gondolom azt, hogy az alsó-felsőtest felosztás, és a heti 4 edzés a legjobb.
jan. 6. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!