Fontos-e kezdőknek oldalemelést végezni?
#9 Senki nem mondta? :D Olvasd el a második komment 2. mondatát.
Nyilván a gyúrósok többsége hülye, hogy az elején nem végez oldalemelést meg mindenfajta izolációs gyakorlatot. Ha ne végzel oldalemelést, attól még ugyanúgy bekapcsolódik jó pár gyakorlatba és kap terhelést az oldalsó vállad is. Nem tudod kikapcsolni, ha ennyire értenél az anatómiához, akkor ezt tudnád. Láttál te mondjuk erőemelőket oldalemelést végezni? Lett alami sérülésük, mert nem csinálták? Lemaradt az oldalsó válluk szerinted? Végülis csak 250-300kg-val húznak fel, az semmi. Fekve is csak 200kgval nyomnak, érdekes módon nem sérülnek le, mert nem csináltak oldalemelést. A profi testépítőknek igenis fontos az oldalemelés, én amatőrként is végzem, mert ez gömböjíti a vállat, viszont full kezdőként teljesen felesleges ezt csinálnod. Az alapgyakorlatokra kell hagyatkozni, azzal egy bizonyos tömeget elérni és utána jöhet az oldalemelés is. Azt meg csak megsúgom, hogy egy profi testépítő lehet jobban ért a testéhez, mint egy tudós. Ismeri a saját testét, kialakult az agy-izom kapcsolat is és gyakorlatban tudja, hogy mire van szüksége. Én itt végeztem, mert buta emberekkel hülyeség vitázni, de nyilván gyakorin is azért vagyok 4. a sport témában, mert baromságot beszélek. Na szevasz.
Jogos, az elejét nem olvastam el😂
Viszont ekkora logikátlan katyvaszt is régen olvastam.
"attól még ugyanúgy bekapcsolódik jó pár gyakorlatba és kap terhelést" Ez a logikád mentén akkor minek egyáltalán nyomásokat csinálni vállra? A mellnél kap terhelést. Nem mondtam, hogy ki tudod kapcsolni, szóval ez is zsákutca.
Erőemelőket felhozni prevenciós témában szintén hatalmas kapufa. Versenyeztem is erőemelőként, és 10-ből 8 akik évek óta csinálják fájdalomcsillapítókkal nyomják végig a versenyeket, mert annyi sérülésük van, hogy számolni sem tudják. Ráadásul pl mennyi bicepsz szakadás van ez a hülye logika miatt, hogy nem bicepszezek, úgyis kap evezéseknél stb. Aztán felborulnak a mozgásláncban az erőviszonyok és a leggyengébb láncszem feladja.
"Azt meg csak megsúgom, hogy egy profi testépítő lehet jobban ért a testéhez, mint egy tudós." Azt meg én súgom meg, hogy akármennyit tud egy profi testépítő (aminek mellesleg közelében sem vagy), ha az emberi fajba tartozik ugyanaz az anatómia vonatkozik rá függetlenül mindentől.
Azt hiszem nem is kell folytatnom, te már úgyis bebizonyítottad, hogy mekkora baromság ez.
Az pedig hogy a gyakori kb legmélyebb pöcegödrében 4.vagy a szememben nem jelent semmiféle igazolást, de ha neked ez önigazolás akkor hajrá😂
Méghogy az erőemelők nem sérülnek le😂 te egyáltalán ezt a sportot űzöd?
Most komolyan vitatkoztok arról, hogy kell oldalemelést végezni? 😂
Kérdező, csinálj belőle 4x12-t ez 10 perc alatt megvan oszt jónapot. Ártani nem ártasz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!