Fél éve sincs hogy edzek, nem vagyok valami vastag, jelenleg benne az oldalemelés az edzéstervemben. A teremeben is akikkel beszéltem eddig, megoszlanak a vélemények. Egyesek szerint kell csinálni, mert kerekíti az oldalsó vállat, mások szerint még felesleges inkább csináljak több vállból nyomást.
Kezdőknek egyáltalán nem fontos gyakorlat. Amíg nincs izomtömeg rajtad (a válladon) addig szinte felesleges is oldalemelést végezned. Az alapgyakorlatokat csináld, azzal tudsz a leggyorsabban fejlődni és utána mehet kiegészítő gyakorlatnak az oldalemelés, mert a váll tényleg attól lesz szép kerek és megadja a formáját.
2022. febr. 5. 14:02
2/14 anonim válasza:
Szerintem fontos. Nekem a nyomasnal is fontosabb. Ugyis nyomok egykezessel dontott padon. Mondjuk nekem a vall az erossegem meg a nyomasok
2022. febr. 5. 14:40
3/14 anonim válasza:
Persze, nagyon fontos gyakorlat mindenkinek. Ha csak vállból nyomásokat csinálsz aránytalan lesz a vállad fejei közötti fejlettség és teljesen felborítod a közös munkájukat eltolva az első fej irányába, ami pedig normál esetben is könnyen sérülő izom, így pedig sokkal fokozottabban sérülékeny lesz.
Hasonló, mint amikor valaki combfeszítőre sokkal többet edz, az erősebb izom pedig mindig a maga irányába húzza a vázrendszert, ezzel a térdben hosszútávon szétvágja a szalagokat.
Nem véletlen vannak az izmok alapból összhangban, az ízületeket, csontokat a helyükön tartják, ha nem erősited mindet hasonló szintre felborulnak ezek az izomhurkok és előbb-utóbb komoly sérülés lesz a vége.
2022. febr. 5. 15:01
4/14 anonim válasza:
Egy kezdő meg se tudja csinálni szabályosan
2022. febr. 5. 15:10
5/14 anonim válasza:
Húhh, valaki nagyon unatkozik, hogy beindult a lepontozó hullám :D
2022. febr. 5. 16:09
6/14 anonim válasza:
A lepontozás új sport lett itt:)
Kérdező,igen fontos. Ha nem megy akkor csinálhatod gépen is.
(Nem tudom van-e a termedben ilyen ülő oldalemelő gép)
2022. febr. 5. 16:24
7/14 anonim válasza:
Úgy is a nyomások fogják adni a váll tömeg nagy részét úgy 80%-ban. Azt a maradék űrt kell kitölteni a kiegészítőkkel. Kb ilyen arányban is kellene lennie a gyakorlatoknak is, nem pedig 100 izoláció 1 összetett.
2022. febr. 5. 16:26
8/14 anonim válasza:
#5 Inkább nem is kommentálom, aki szerint fontos az oldalemelés egy kezdőnél, sőt a nyomásnál is fontosabb, az nyugodtan pontozzon le, ahogy az első kommentemnél is tette. Látszik mennyit ért ehhez a sporthoz, biztos sok volt a shopbuilder, vagy ebben éli ki a magát, hogy "hú most lebontozom, de megmutattam neki, mekkora király vagyok."
2022. febr. 5. 16:36
9/14 anonim válasza:
#8 senki nem mondta, hogy fontosabb a nyomásnál, de azt mondani, hogy egyáltalán nem fontos szakmaiatlan és tudatlan. Ez eleve nem erről a sportról szól, hanem az anatómiáról, a test működéséről. Hiába értesz a gyurmázgatáshoz, ha ehhez fingod sincs😅 de gondolom jobban tudod hogyan működik a test, mint a sok ezer tudós, aki erre szentelte az életét😂😂
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!