Heti hány edzés a legideálisabb farizomnövelés szempontjából?
Szia! Én nemrég kezdtem komolyabban alsótestre edzeni, heti 3 alkalommal
1. edzés: farizom+hajlító+vádli
2. edzés: csak farizom izolációs gyakorlatok
3. edzés: farizom+feszítő+vádli
+ 2 nap felsőtest, heti 3 edzés után fél óra kardió. Az eredményekről még nem tudok nyilatkozni, 2-3 hónap múlva kiderül, hogy jó-e ez a módszer:)
Mindkettővel és egyikkel sem.
A kérdés nem megválaszolható.
Van egy heti összsorozat amivel kalkulálhatsz.
Hogy ez mennyi az attól füg hogy:
Mennyit pihensz
Mennyit eszel
Milyen a genetikád
Mit csinálsz még,milyen gyakorlaokat más izomcsoportokra.
Alapjában véve a farizomnak nagy terhelés kell
Ezzel szemben lasabban regenerálódik mint pld egy bicepsz vagy vádli,Mivel a legnagyobb izom.
Heti 15-18 sorozat kell a farizomnak.
Ennél azért bonyolultabb mivel egy normális program tartalmaz guggolásokat és felhúzásokat is.És itt ugye ha nemis izoláltan de aktívan részt vesz a se..ed a gyakorlatban!
Ha megvan az összsorozat ,akkor azt osztod 2 vel,ha heti 2 szer csinálod, vagy 3 al,ha heti 3 szor.
Ha ezt nem veszed figyelembe akkor a több edzéssel semmire se mész.
Csak egy edzésen csinálsz annyi sorozatot, nem? :'D
Guggolás, kitörés, csípőtolás, felhúzás, bolgár guggolás...mindenből 3 sorozat az már 15 egy edzésen belül.
Nem.Ennyit nem csinálsz.Ezért írtam fentebb,függ attól is hogy milyen gyakorlatokat csinálsz meg.
Nem beszélve hogy van a lábon kívül egyéb izomcsoport is,ahol szintén vannak alapgyakorlatok.
A fenn említett gyakorlatok halmozása 1 edzesnapra tekjesen felesleges,és semmi értelmük..Ráadasul nem is kell ennyiféle gyakorlat.
Ha én jócskan 100 kg feletti guggolásokat csnálok 3 4 sorozatban ,biztosan nem fogok már felhúzni!!
Vagy ha mindezt tudod, akkor az pitcha edzés volt.
Ezek nagysúlyos gyakorlatok es ennek megfelelően a regenerációt is jócskán kitoljak.Nem beszélve hogy minőségtelen lesz a tovabbi edzésed,mivel már energiad nem lesz rá,mert ki vagy mint a délibusz.
Az alapgyakorlatok mellé ilyenkor érdemes kevésbé terhelő izolaló gyakorlatokat betenni,amik növelik a volument,viszont nem nyírnak annyira ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!