Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Heti hány edzés a legideálisab...

Heti hány edzés a legideálisabb farizomnövelés szempontjából?

Figyelt kérdés
2 is elég, vagy jobb a 3? Attól félek, hogy 2 edzés kevés, viszont ha heti 3x edzek rá akkor nem hagyok neki elég időt regenerálódni és ezért fejlődik lassabban. Melyikkel tudnám maximalizálni az izomnövekedést?

2022. jan. 28. 07:15
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
lányok közül meg én vagyok az egyik legerősebb a teremben úgy hogy pár hónapja kezdtem képzeld. nem kell nekem 100 gyakorlat, a gyakorlatokkal nem is volt gondom eddig se. csak annyit kérdeztem hogy heti 2 vagy 3 edzés lenne-e jobb. hogy gondolod, hogy ha nekem a farizomnövelés az elsődleges célom akkor 1 darab guggolással le fogom rendezni az egészet? ez nyilván nem elég semmire.
2022. jan. 28. 12:04
 12/26 anonim ***** válasza:
64%
Hát ha a guggolásod annyit ér, mint a többi nősténynek, aki azt hiszi, hogy attól lesz szabályos, ha pucsít, mint egy netes lotyó, akkor ja, az valóban nem lesz elég semmire. Ha ennyire kemény csajszi vagy, akkor gyere le hozzánk. Itt az erőemelő lányok szerintem tudnának neked olyan guggolás variációt mutatni, amiből ők 110-el végeznek, te meg két 5 kilós tárcsával se tudnál.
2022. jan. 28. 13:54
 13/26 A kérdező kommentje:
A guggolásom egyébként pont nem a legerősebb, de minden másban elég durva súlyokkal edzek. Néhány fiúnál is erősebb vagyok. Erőemelő nem vagyok, egy szóval se mondtam.
2022. jan. 28. 13:58
 14/26 A kérdező kommentje:
A guggolás csak 60 kilóval megy, de például csípőemelésben 120 kilóval szériázok, ami lehet könnyebb mint a guggolás, de még mindig jobb a fenékre és még így is elég nagy súly ez szerintem ahhoz képest hogy 8 hónapja se edzek.
2022. jan. 28. 14:00
 15/26 anonim ***** válasza:

Szia! Én nemrég kezdtem komolyabban alsótestre edzeni, heti 3 alkalommal

1. edzés: farizom+hajlító+vádli

2. edzés: csak farizom izolációs gyakorlatok

3. edzés: farizom+feszítő+vádli

+ 2 nap felsőtest, heti 3 edzés után fél óra kardió. Az eredményekről még nem tudok nyilatkozni, 2-3 hónap múlva kiderül, hogy jó-e ez a módszer:)

2022. jan. 30. 09:25
 16/26 anonim ***** válasza:

Mindkettővel és egyikkel sem.

A kérdés nem megválaszolható.

Van egy heti összsorozat amivel kalkulálhatsz.

Hogy ez mennyi az attól füg hogy:

Mennyit pihensz

Mennyit eszel

Milyen a genetikád

Mit csinálsz még,milyen gyakorlaokat más izomcsoportokra.

Alapjában véve a farizomnak nagy terhelés kell

Ezzel szemben lasabban regenerálódik mint pld egy bicepsz vagy vádli,Mivel a legnagyobb izom.

Heti 15-18 sorozat kell a farizomnak.

Ennél azért bonyolultabb mivel egy normális program tartalmaz guggolásokat és felhúzásokat is.És itt ugye ha nemis izoláltan de aktívan részt vesz a se..ed a gyakorlatban!

Ha megvan az összsorozat ,akkor azt osztod 2 vel,ha heti 2 szer csinálod, vagy 3 al,ha heti 3 szor.

Ha ezt nem veszed figyelembe akkor a több edzéssel semmire se mész.

2022. jan. 30. 15:38
 17/26 anonim ***** válasza:

Csak egy edzésen csinálsz annyi sorozatot, nem? :'D

Guggolás, kitörés, csípőtolás, felhúzás, bolgár guggolás...mindenből 3 sorozat az már 15 egy edzésen belül.

2022. jan. 30. 21:03
 18/26 A kérdező kommentje:
hát pont ez az, én is ezért nem értem
2022. jan. 30. 22:05
 19/26 anonim ***** válasza:

Nem.Ennyit nem csinálsz.Ezért írtam fentebb,függ attól is hogy milyen gyakorlatokat csinálsz meg.

Nem beszélve hogy van a lábon kívül egyéb izomcsoport is,ahol szintén vannak alapgyakorlatok.

A fenn említett gyakorlatok halmozása 1 edzesnapra tekjesen felesleges,és semmi értelmük..Ráadasul nem is kell ennyiféle gyakorlat.

Ha én jócskan 100 kg feletti guggolásokat csnálok 3 4 sorozatban ,biztosan nem fogok már felhúzni!!

Vagy ha mindezt tudod, akkor az pitcha edzés volt.

Ezek nagysúlyos gyakorlatok es ennek megfelelően a regenerációt is jócskán kitoljak.Nem beszélve hogy minőségtelen lesz a tovabbi edzésed,mivel már energiad nem lesz rá,mert ki vagy mint a délibusz.

Az alapgyakorlatok mellé ilyenkor érdemes kevésbé terhelő izolaló gyakorlatokat betenni,amik növelik a volument,viszont nem nyírnak annyira ki.

2022. jan. 31. 09:37
 20/26 A kérdező kommentje:
Mégpedig én csinálok ennyit... És mint mondtam, sokszor csinálom bukásig szóval nem mondhatod azt hogy nem edzek elég keményen.
2022. jan. 31. 10:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!