Tejsavó fehérje helyett milyen olcsóbb megoldást javasoltok?
A testsúlyomhoz képest (60kg) kb 160gr fehérje körül kellene naponta fogyasztanom, de ezt sajnos szinte sosem sikerül elérnem, bármennyit is eszek, mindig max 80-100körül járok egy nap, pedig igyekszem fehérjedúsan étkezni, de egyszerűen nem fér el bennem több. (a 80-100gr napi 2x 30gr whey protein itallal van számolva). És emellé szeretnék kiegészítésképpen olcsóbb fehérjeporokat, amikkel bepótolhatom a maradék kb 60at.
Most éppen a búzafehérjét néztem ki (1kg 2000ft), a tejsavó helyett (1kg 6000-8000ft)
Nagyon nagy a különbség az olcsóbb és a drágább fehérjeporok között? azért mégsem tehetem azt meg anyagilag, hogy napi 8pohár tejsavót igyak.
Feltételezzük azt, hogy a szénhidrát és a zsír bevitelem az tökéletes a 160gr fehérjéhez viszonyítva.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Joggal merül fel a kérdés szerintem hogy a 2 fehérjeturmix mellett mit eszel még?
A csirkemell a legtutibb.És egyszerű is elkészíteni.100 g 25 g fehérjét tartalmaz. Ezen kívül a zabpehely is jó.Vagy a hal.Esetleg sovány túró,tej.Tojás.Különféle magvak,mogyoró,tökmag.Ezek árban sem megfizethetetlenek.
Az helytelen hogyha a fehérjeporból akarod bevinni a nagy részét a napi fehérje adagodnak.Az táplálékkiegészítő.
A súlyod alapjan neked nem a feherje majdnem jó,annyi módosítással hogy több szilard fehérje kell a turmix rovasára.A napi 100,120 gr bőven eleg.Sztem a ch n kell emelni.A calóriabeviteleden.
Egyél többet.
Hába magyaráztok hogy "de nem birok",meg "mindig csak ezt mondjátok".
A helyzet megis az, hogy keveset eszel.Egyél többszőr/egyél magvakat/egyél olyan húst,amit szeretsz és úgy,ahogy szereted.
Nincs más mint enni enni enni.
Ez a megoldás.
Ahogy növekszel erősődsz úgy növekszik a kajamennyiség szűkseglet is.
Azt nem lehet hogy majd te pld 90 kilósan eszegetsz egy kicsit,csipegetsz, mert a pocid nem birja!
Gondolj bele hogy most meg a kevesebb mennyiség is gond,akkor mi lesz kesőbb?
"80-100gr napi 2x 30gr whey protein itallal van számolva"
Tehát kb 50g fehérjét eszel egy nap, az 20 deka csirkemell, nagyjából annyi egy normál adag csirkemell egy étteremben, és benned ennél nem fér el több egész nap? Már nem azért, de az sülten kb 5 kanál hús.
A csirke olcsóbb, mint egy tejsavó fehérje. Megeszel napi 40 dekát az 90-100g fehérje, kb 650ft. A szilárd kaja mindig sokkal jobb, mint a tápkieg. A búzafehérje meg társai pedig nem véletlenül kerülnek annyiba.
Minek eszel 160g fehérjét 60kg-ra?
Testsúlyodra nézve 90-120 az ideális kb.
Kalória figyelj inkább.. mert ha 50g-t épphogy ütöd porok nélkül akkor nem tudom hogy te hogyan étkezel, én shake-ek nélkül szoktam 100-120g nél járni.
Én se tudtam az elején sokat enni, 2500 kalória felett már kb éhes sem voltam de ettem hogy meglegyen a 3000, aztán hozzászokik a tested.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!