Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Növeljem a fekvőtámasz számát...

Növeljem a fekvőtámasz számát vagy felesleges?

Figyelt kérdés

kb. 3 hete kezdtem el edzeni, mindig fekvőtámasszal kezdek. Az elején 100, most már a 200 is megy szabályosan, néha a 250-et is megcsinálom ha "rámjön" az edzhetnék. Kell ennél többet csinálnom vagy felesleges eneriga pocséklás? Mellette egykezes súlyókkal is végzem gyakorlatokat, azok jobban megterhelik az izmaimat. Sok helyen olvastam, hogy a fekvő bemelegítésnek tökéletes, de túl sokat nem érdemes belőle csinálni, mert csak kifáraszt.

Szóval: Maradjak a 200-nál vagy érdemes a fejlődés miatt növelnem ha már úgy érzem, hogy menne több is? 5*30 + 25*2 -ből lesz meg a 200, nagyjából olyan 6-7 perc alatt.

(

2022. jan. 27. 16:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Hat ha kemeny vagy es vmilyen teljesitmenyt el akarsz erni szerintem probaldd meg. Azert 100fekvot nem olyan megcsinalni mint 500at. Kell par honap mire hozzaadaptalodsz. Fekvoallokepesseged lesz..
2022. jan. 28. 12:02
 12/14 anonim ***** válasza:

6-7 perc alatt ha te 200 darabot csinálsz az biztos, hogy pattogás. Nem akarok köcsög lenni, de az biztos, hogy lendületből nyomod, pattintva.

Én régen megcsináltam 5x40-et néha iskolás koromban, de arra több idő kellett és az se volt teljesen szabályos.

Úgy nyomd, hogy nem lököd magad, hanem végig feszül a test, leengeded és felnyomod, végig kontrollálva a mozgást.

A pattogós pumpálásnak lendületből semmi értelme.

2022. jan. 28. 23:27
 13/14 anonim ***** válasza:

✅ Lassabban végezd a fekvőtámaszokat, folyamatosan megállás nélkül ! (a vissza engedés mindenképpen legyen lassabb, mert avval az izületeidet kíméled - de ezt bármelyik más súlyemelésnél így van :)!

#️⃣ 40 másodperc alatt : 10 db fekvőtámasz !

✅ Ezt csináld meg 2...3 napig

♥️ Utána írd meg a véleményed ! ( még mielőtt megfogadnád bárki más tanácsát)

2022. jan. 28. 23:45
 14/14 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm mindenkitől a segítséget!
2022. jan. 29. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!