Növeljem a fekvőtámasz számát vagy felesleges?
kb. 3 hete kezdtem el edzeni, mindig fekvőtámasszal kezdek. Az elején 100, most már a 200 is megy szabályosan, néha a 250-et is megcsinálom ha "rámjön" az edzhetnék. Kell ennél többet csinálnom vagy felesleges eneriga pocséklás? Mellette egykezes súlyókkal is végzem gyakorlatokat, azok jobban megterhelik az izmaimat. Sok helyen olvastam, hogy a fekvő bemelegítésnek tökéletes, de túl sokat nem érdemes belőle csinálni, mert csak kifáraszt.
Szóval: Maradjak a 200-nál vagy érdemes a fejlődés miatt növelnem ha már úgy érzem, hogy menne több is? 5*30 + 25*2 -ből lesz meg a 200, nagyjából olyan 6-7 perc alatt.
(
6-7 perc alatt ha te 200 darabot csinálsz az biztos, hogy pattogás. Nem akarok köcsög lenni, de az biztos, hogy lendületből nyomod, pattintva.
Én régen megcsináltam 5x40-et néha iskolás koromban, de arra több idő kellett és az se volt teljesen szabályos.
Úgy nyomd, hogy nem lököd magad, hanem végig feszül a test, leengeded és felnyomod, végig kontrollálva a mozgást.
A pattogós pumpálásnak lendületből semmi értelme.
✅ Lassabban végezd a fekvőtámaszokat, folyamatosan megállás nélkül ! (a vissza engedés mindenképpen legyen lassabb, mert avval az izületeidet kíméled - de ezt bármelyik más súlyemelésnél így van :)!
#️⃣ 40 másodperc alatt : 10 db fekvőtámasz !
✅ Ezt csináld meg 2...3 napig
♥️ Utána írd meg a véleményed ! ( még mielőtt megfogadnád bárki más tanácsát)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!