Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogyan tudnék izmot építeni?

Hogyan tudnék izmot építeni?

Figyelt kérdés

Jelenleg 18 éves vagyok, 77 kg, 179 cm, a testzsírszázalékom olyan 22 körül van. Tavaly január óta kb 30 kilót fogytam, de mielőtt leadom a maradékot, szeretnék valamennyi izmot magamra szedni, mert nincs sok rajtam, meg mindenki azt mondta hogy hiába fogyok le, úgyis tömegelnem kell majd, ha izmos akarok lenni.

Hogyan vághatnék bele az izom építésnek? Az adataim alapján egy nap mennyi kalóriát egyek, és ebből mennyi legyen fehérje, zsír stb.? Illetve milyen gyakran edzek és mennyit?

2022. jan. 22. 18:22
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Gratulálok a fogyáshoz, ez nem kevés!

Kezdetben tudsz izmot építeni és zsírt leadni, de így még jó eséllyel nem igazán látszik. Valószínűleg most még kalóriadeficitben is tudsz valamennyi (!) izmot építeni, az persze sosem lesz olyan hatékony mintha van elég kalória, DE azt is érdemes látni, hogy az izomépítés egy hosszútávú cél, tehát úgy érdemes kezelni.

Ajánlom ezt a videót, ha nem tudsz dönteni:

https://www.youtube.com/watch?v=mTqgiteb0DI

Azt se tudjuk pontosan megmondani, hogy mennyi kalória kell, ezt nagyjából kéne tudnod már ha fogytál 30 kilót. Fehérjéből ttkg*2 körül szerintem már mehet ezzel a testsúllyal, zsíról ttkg*1, a maradék pedig mehet szénhidrátból.

Edzés: ez is elég individuális én kezdetben heti négyet ajánlanék alsó-felső bontásban, de ez csak egyéni preferencia, majd úgyis adja magát.

2022. jan. 22. 19:32
 2/2 anonim ***** válasza:

Gratu a fogyáshoz!

Ennél lejjebb nem kell menned, mert különben "skinny fat" leszel, azaz alacsony testzsír, kevés izom és lesz egy kis "pocakod".

Tartsad a súlyod, egyél proteinben gazdag ételeket, nézz utánna kicsit a kondizásnak és edzél.

Kalória tőled függ, számold ki hogy kb mennyit viszel be és merre mozog a súlyod.

2022. jan. 23. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!