Jó ez a fejlődés 3 hónap alatt ?
Most edzek fél éve.
Fekvenyomás: 60-->70 3x5
Guggolás: 100-->??? Egy ideje nem tudtam, de legutoljára 140-el ment 3x5
Felhúzás(hex bar): 85-->100 2x5
Fej fölé nyomás állva: 35-->42.5 4x5 (lassan emelek 2,5-öt)
Döntött törzsű evezés: 60-->70 3x5
Inkább szétszedtem a teljes test edzéseket, kisebbkre, tudom sokaknak szúrja a szemét, hogy egy kezdő magának csináljon edzéstervet, de maradtam az alapgyakorlatoknál és nem hajtom túl magam.
Jött rám 3-4kg, de szerintem nagy része zsír talán egy kevés izom is, bár nagyon nem látom magamon, egyiket sem.
190cm, 82kg-->85-86, 17F
A nyomás és a felhúzás nem az erősséged. Erre a két alapgyakorlatra fektethetnél egy kicsit nagyobb hangsúlyt, mert mind erő, mind izomfejlesztés szempontjából hatalmas jelentősségük van. Fél éva alatt szerintem ennél többet is ki tudtál volni hozni magadból. Továbbá az nagyon király, hogy olyan terembe jársz, ahol van hex bár, de én azt mondom neked, hogy gyakorolj és fejlődj olimpiai rudas deadliftben is.
A fej fölé nyomásnak nem vagyok szakértője, mert évek óta nem része az edzéstervemnek, ami miatt megmondom őszintén, hogy szégyenlem is magam.
Az evezésed viszont teljesen reális így 17 évesen.
Guggolni miért nem tudsz?
A nyomások nem mennek meg a felhúzás se annyira, a guggolás az szerintem kifejezetten jó.
A nyomásokra figyelj jobban.
Miért mennyinek kéne lennie a nyomásoknak, felhúzásnak ?
Guggolni azért nem tudok, mert olyan helyen edzek most, ahol nincs lehetőségem.
Ha 140-be guggolsz 5-öket szabályosan, akkor általában ennél többel tudsz 5-öket húzni. A nyomás külön állatfaj, azt vegyük most külön.
Nézd, nekem mindegy, csak ne sérüljél le egy 140-es guggolással, ami esetleg nem szabályos, mivel a stabilizátoraid nem bírják a terhelést.
A gyenge felhúzás lehet a gyengébb fogáserő miatt is. Ott az rengeteget számít.
A fejlődés 3 hónap alatt amúgy szerintem jó. Fekvenyomásban is azért 10 kiló feljött, mellről nyomásban is majdnem ugyanannyi, még akkor is, ha a többihez képest gyengébb.
Jó lesz ez.
Guggolást felvettem, visszanéztem. 90°-ig lemegyek, úgy tudom ez megfelelő...
A hex bar-t úgy értem, hogy 100kg van rajta nem tudom mennyi maga a szerkezet. De nem a fogásom gyenge, szerintem az kifejezetten jó.
9#
Ezt nem teljesen értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!