Hogy kell rendeltetésszerűen övet használni edzéshez?
Nemrég kezdtem kondiba járni, azonban erőben és súlyokban is szeretnék fejlődni, így az lenne a kérdésem, hogy hogyan érdemes övet használni edzéshez?
Felhúzásnal és guggolásnál 6rep/3set-eket csinálok, jó kivitelezéssel. Felhúzásnál 75kg-ig mentem fel fokozatosan, guggolásnal még 68kg-nál meg tudtam csinálni a 3x6-ot. Ezekhez a súlyokhoz mérten mikortól érdemes övet használni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
16/f, 186cm, 67,5kg
Linkelek egy videót a Powerbuilderes fiúktól. Rengeteg tudnivalót és tévhitet elmond az övekkel kapcsolatban. Mindenkinek ajánlom, nem csak neked.
Megoszló vélemények vannak az övvel kapcsolatban, van aki egyáltalán nem használ, meg olyan is akad, aki tricepsz közben is felrkja és abban van egész edzésen.
Felhúzásnál én 180-nál rakom fel, guggolásnál meg 130, illetve döntött törzsű evezésnél szoktam 90-nél felrakni még. Amúgy meg egyénfüggő, szóval lehet neked korábban "kell", de lehet később, vagy te is öv nélkül tolod majd, mert hardcore vagy.
Szerintem ne hasznalj ovet, foleg kezdokent. Meg a 3x6 se a legjobb valasztas kezdoknek.
Faj a derekad vagy miert akarnal ovet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!