Fizikai melótól erősebb izmosabb leszek mint a gyúrástól?
Somogyban élek, itt rengeteg ember favágó, meg fatelepen dolgozik.Láttam olyan segédmunkás kinézetű egyéneket,hogy a szám tátva maradt.
Még a konditermekben sem látni ilyen izmos embereket.Nem mindegyik annyira izmos, de átlagosan mindegyik izmos külsejű, egy kis részük, extrém módon erős és izmos.
Miért van ez?
miért néz ki néha egy ilyen melós jobban, mint az edzőteremben edző polgártársaink jó része?
Menjél fatelepre 12 órába heti 6 napra éjjel-nappal 3db 5 perces szünettel egész nap. 3 év múlva várom milyen formát sikerült összehoznos és mennyire ment rá az egészséged.
Jó gyúrást a fatelepen, még fizetnek is érte.
Mert mondjuk sok éve tolja az ipart. Fát meg vágni is kell cipelni is kell, pakolni is kell.
Bármilyen komoly erőt igénylő fizikai munkától lehet valakinek jó fizukuma, ha közben nem hízik el.
És lehet edzenek is pluszba. Nem feltétlen kell ahhoz konditerembe járni, hogy edzzen az ember.
En pl asztalos /ács /kárpitos vagyok, a munkambidőnként rohadt nehéz tud lenni... mindig izmosabb voltam az átlagnál, ezért aztán nagy volt a szam nekem is, hogy minek edzeni...
Aztán betöltöttem a 30at, és itt fájt, ott fájt, amott fájt...
Elkezdtem eleinte csak gyógytotnázni, majd saját testsúlyos edzeni, majd súlyzos edzeni heti 3*.. személyi edzővel, aki gyógxtornász is, személyre szabottan mindig, azóta a 40et is betöltöttem, köszönöm szépen jól vagyok testileg lelkileg... a kortársak viszont sorra dőlnek ki sérvekkel, ficamokkal, rándulásokkal, de volt olyan is akinek összecsúszott valahogy 2 csigolyája és hátralévő életére tolókocsiba került...
Nem az a lényeg, hogy hogy nézel ki, hanem az, mennyire vagy egyben, mennyire jó a tartásod... minden izmod megfelelő terhelést kap e... szerinted miért van annyi csípőfájós melós?... mert olyan kva erős a csípejük biztosan azért...
A fizikai melótól nem leszel erősebb és izmosabb sem mint a testépítéstől. A munkában elfáradni lehet csak! :)))
Viccen kívül, a terheléshez hozzászokik a szervezeted. Ha egy éven keresztül rönköt hordasz, "megtanulják" az izmaid energitakarékosan felemelni, tartani stb. Az izom-ideg koordináció javul a feladathoz. Ha vézna vagy, nyílván izmosodni fogsz és az étvágyad is megjön a melótól-DE!!! A tested egy grammal se több, se kevesebb izmot nem tart fenn, mint ami szükséges! Plusz energia "etetni" a nem szükséges mennyiségű izmot.. Ha egy nagyobb izomtömegű elég kisportolt testtel állsz neki melózni, akkor nagyon-nagyon nehéz ezt a leépítő folyamatot hátráltatni..
A testépítés esztétikum és erő, a fizikai meló funkciós igénybevétel. Remélem érthető ☺
Természetesen én is találkoztam Hulk adottságú építőmunkással, mindkét vállán 1-1 zsák cement + 1-1 a hóna alatt és brahiból felsétált a 6.emeletre vele.. De az genetika 😊 és miután megkérdeztem, fiatal korában súlylökő volt a jó ereje miatt- ergó adottság az ereje és "mérete"...
A konditerembe arra specializálódnak, hogy 1. jól nézzenek ki 2. a konditermi gépeket/gyakorlatokat hatékonyan csinálják
Egy kemény fizikai munkát végző ember nem fog annyira jól kinézni, viszont erősebb lesz, életszerű feladatok elvégzésében legalábbis.
Magyarul ha van egy ember aki fatelepen dolgozik és nehéz fákat emelget egész nap versus egy másik kondiba jár nagy súlyokat kinyomni és mindketten elmennek betonozni/bútort szállítani stb, előbbi jobban fogja bírni.
7-es specifikus edzéssel az adott fizikai munkát is jobban tudod elvégezni.
De ettől még, amit írtam az igaz.
Az állóképességet nem erősíti a konditermi edzés. Nem arra lett kitalálva. Hanem hogy látványos izmokat hozz elő a lehető leghatékonyabban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!