Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szoktál plank-ot végezni?...

Szoktál plank-ot végezni? Hasznos vagy felesleges?

Figyelt kérdés
2022. jan. 10. 14:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
73%
Az egyik legfontosabb ALAPGYAKORLAT. Nem létezik olyan sportág, ahol ne lenne fontos az erős törzsizomzat, márpedig a plank a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb kulcs az erős törzshöz. Nem véletlenül végez tervszerűen plank-variációkat Király Laci, sőt Eddie Hall is. Ha nekik jó, akkor neked is jó lesz.
2022. jan. 10. 15:33
 2/11 anonim ***** válasza:
43%
Alap hasgyakorlat
2022. jan. 10. 15:40
 3/11 anonim ***** válasza:
50%
Nem hasgyakorlat. Ezt az ökörséget sok "fitnesz csávó/csaj" mondja, de a plank ezerszer több annál, mint egy hasgyakorlat. Viszont az igaz, hogy ALAP. Gyakorlatilag a test minden felszíni- és mélyizmát megdolgoztatja.
2022. jan. 10. 15:43
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Hány másodpercig végzitek a planket? Mennyi idő után lesz "felesleges" azaz ahol már kellően kifejti jótékony hatásait a gyakorlat és nincs értelme pl +30 mp-nek?
2022. jan. 10. 15:48
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Ti hogy szoktáztok? Ugyanúgy sorozatokban? 3-4x ameddig megy? Illetve hány percig bírjátok?

2022. jan. 10. 15:49
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Plank az nem váll nyomás?
2022. jan. 10. 16:27
 7/11 anonim ***** válasza:
90%

Nem szoktam, régebben erőemelésben versenyeztem, akkor megerősödött kellően a törzsem, azóta is heti szinten guggolok szériában 2-300kg körüli súlyokkal, így feleslegesnek érzem.

Egy kezdőnek viszont kihagyhatatlan gyakorlat az edzéstervből.

2022. jan. 10. 20:04
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

az első mindent leírt amit akarnék, még talán annyit, hogy tartásjavító gyakorlat is

mikor legkövérebb voltam, és telejsen kezdő, akkor 2x20 mp plank volt (mindezt persze szabályosan, tehát egyenes törzs, végig feszített farizom, combizom és hasizom - ezt sokan lehagyják, de úgy semmi értelme)

ma, 2,5 évvel később 4x 30 mp és az edzés végén, amikor már ki vagyok fáradva és ez az utolsó úgymond levezető gyakorlat

2022. jan. 10. 20:46
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
Tudjátok ki a menő? Az egyik ismerősöm, na ő világbajnok is lett valami 6-8 óráig tartotta magát ☝️
2022. jan. 11. 07:07
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

#9 szabálytalanul sokan tudnák átlagos edzettsegi szinttel órakig tartani

Amúgy a világbajnok 3 órát bírt, de az sem volt szabályos

2022. jan. 11. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!