Így feleslegesen fogom szedni a kreatint?
Nemrég rendeltem egy új adag fehérjét, mert kifogyott az előző. Gondoltam kipróbálom a jegeskávésat, biztos jó lesz az... Emellett rendeltem még kreatin-monohidrátot is, mert egyrészt sok kutatás által bebizonyított pozitív hatást hallottam róla, másrészt több ismerősömön is látszódott a változás, miután elkezdte szedni.
Na de most olvasom több helyről is, hogy elvileg a kreatin és a koffein nagyon nem jó együtt, mert az egyik visszaszívja a vizet, a másik meg épp ellenkezőleg vízveszteséggel jár, ezzel így tulajdonképpen kiütve egymás hatását...
Napi 3-5g kreatint tervezek szedni, és egy adag fehérjében 80mg koffein van. Így semmit sem fog érni a kreatin?
Tudom sokan nem hisznek az étrendkiegészítőkben, mert szerintük mindegyik felesleges pénzkidobás, de most azok véleményére vagyok kíváncsi, akik szedtek már kreatint, és esetleg kávéztak is mellette, légyszi írjátok le a tapasztalataitokat!
Persze emellett rendszeresen edzek és egészségesen táplálkozom, nem csak úgy potyára szedem. :D
Én nem tudok ilyen ellenhatásról a koffein és a kreatin között,szerintem a koffein pozitív hatása a teljesítményre,éberségre túlmutat a vízveszteség miatti negatív hatáson.A koffein amúgy is kiürül ha jól tudom ~6 óra után míg a kreatinból folyamatosan raktároz egy adott mennyiséget a szervezet amit -helyes bevitellel- minden nap pótolsz a kiegészítővel.Tehát az a vízvesztés ideiglenes és valószínűleg nem olyan nagy mértékű hogy érzékelhető hatása legyen.
De miért van a fehérjében koffein egyáltalán?Ez kifejezetten edzés előtti használatra van szánva?Akkor is 80 mg elég karcsú adag,a legtöbb embernél kb semmit nem ér.Szerintem vegyél másikat mert ez nagy valószínűséggel egy átverés,tuti az a mocskosul olcsó alig valamit érő koffein adag nagyot dob a termék árán amivel jót profitálnak neked meg semmi hasznod
Köszi szépen a válaszokat!
Így már megnyugodtam, hogy nem dobtam ki az ablakon ennyi pénzt... :'D
#1 Nem tervezek egyelőre másikat venni, mivel tulajdonképpen ugyanaz van benne a koffeinen kívül, mint az összes többi ízűben, és ugyanannyiba is került.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!