Szedhetem már a kreatint, vagy teljesen felesleges még?
Sziasztok.
Egy nagyobb fogyáson estem át, kb 36kg ment le rólam.
170 cm és 72 körül mozgok jelenleg.
Hallottam a kreatinról, hogy elég hasznos dolog, csak nem tudom, hogy szedhetem-e, vagy még hanyagoljam?
A testsúlyommal már megvagyok elégedve, ez a 72kg nekem mondhatni megfelelő fogyás után, ennél lejjebb már csak maximum 70-ig mennék le.
Ilyen esetben mehet a kreatin? Tehát úgy, hogy van még rajtam pár kg felesleg, viszont nem vészes.
Illetve, úgy, hogy nem híznék, hanem csak szintentartásnyit ennék kezdésnek pár hónapig, mert nem szeretném egyből megnövelni a kalóriát, mert abból sok jó dolog nem hiszem hogy ki fog sülni.
Tehát, mehet a kreatin, vagy így, hogy nem híznék hanem csak szintentartanék teljesen értelmetlen?
Vigyázz a kreatinnal, ha nem jól kajálsz mellette akkor be fog kicsit tömegelni.
Súlyzós edzésnél érezni fogod a hatását, ha nem érzed teljesen felesleges.
Mi számít nem jól kajálásnak?
Jelenleg ~40g zsír
~130-160g szénhidrát
~180g fehérje naponta.
Vagy nem makrók alapján lehet rossz az étkezés?
#6: Igen, pontosan ezt hívjuk vizesítésnek.
Amúgy ajánlom ezt az írást a témában: [link]
1. Aki "vízesedik" annak a bőr alatt győlik a víz, tehát a kreatin nem "vízesít"...
2. A kreatin az izmokban tart vissza vízet, ez nem vízesedés. Emiatt nagyobbak a sejtek, több tápanyagot tudnak felvenni, ez megnöveli a fehérjeszintézist
Egyebként több foszfokreatin -> több atp (energia)
Persze a vegtelenségig nem fokozza az energiát...
Napi 4-5gramm pótlásba mehet, de nem muszály...
Én csak ciklikusan látom értelmét, ugyanis, ha minden nap szeded, akkor nem látod a hasznát... ciklikusqn viszont a feltöltő szakaszokban kimondottan érzed az erő/energiatöbbletet magadban.
Pl nem 11×nyomom ki a 120at, hanem 15×.
Én speciel kb 3 havonta valtok tömegelés és szálkásítás közt mert piszok gyorsan jön rám a zsír is, a tömegelés fázisban mindig megy kreatin is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!