Hány kg kell fogynom még hogy aztán el tudjak kezdeni tömegelni? 20/F 192 cm 95 kg

Gratula a fogyásért, szép munka! Viszont én a helyedben nem kezdenék bele egy ismételt kalóriatöbbletbe? Minek? Nem egészséges a magas testzsír, pláne neked, aki hízásra rohadtul hajlamos és valószínűleg leélt pár évet dagadtként. Nem minden ám a gyúrás, meg a bicepsz.
Naturálban hobbikondisként úgysem fogsz tudni kimagasló izomtömeget építeni, pláne egy szarabb genetikával. Egyél kiegyensúlyozottan és változatosan, aludj/pihenj eleget, melegíts, nyújts kielégítően, továbbá járjál kondiba, edzegesd meg az izmaidat, kardiózz sokat és meg is van az egészség. Ennél jobban ne gondold túl ezt a testépítés dolgot.

"Naturálban hobbikondisként úgysem fogsz tudni kimagasló izomtömeget építeni, pláne egy szarabb genetikával. Egyél kiegyensúlyozottan és változatosan, aludj/pihenj eleget, melegíts, nyújts kielégítően, továbbá járjál kondiba, edzegesd meg az izmaidat, kardiózz sokat és meg is van az egészség. Ennél jobban ne gondold túl ezt a testépítés dolgot."
Ne vegyük már el a kedvét mindenkinek, aki naturálban szeretne eredményeket elérni.. De most komolyan, mi szükség erre? Tény, hogy naturálban komolyabb fizikumot nem lehet elérni, viszont számtalan olyan naturál embert láttam már, akik komolyabb eredményt érnek el, mint a koxos társaik.. Semmi sem lehetetlen. Ennyi erővel, aki naturálban szeretne edzeni, az hagyja az egészet, mert úgy sem fog tudni "kimagasló izomtömeget" építeni?
Mehet a kalóriatöbblet nyugodtan. (Hozzáteszem, kalóriatöbblet nélkül is lehet izmot építeni, de az egy még lassabb folyamat. Kalóriatöbblettel tudod a maximumot kihozni izomépítés szempontjából.)
Súlytartásnyi kalória + 300-as szufficit (kalóriatöbblet)
Kemény edzések, magas fehérjebevitel (1.6g/testsúlykg)
Igyekezz minél tisztábban étkezni, minőségi tápanyagokat bevinni és pihenj eleget. A regeneráció legalább annyira fontos, mint minden más.
Én 35kg fogyás után döntöttem az izomépítés mellett, 73kg-ról indultam 5 hónapja, ma már 78,5 kg körül mozgok, nem bántam meg, sokkal definiáltabb lettem, és még nincs megállás.
Igyekezz minél több izmot építeni, de fog feljönni zsír is. Zsír nélkül nem lehet izmot építeni. A lényeg, hogy 300-as kalóriatöbbletnél több ne nagyon legyen. Nem az a cél, hogy behízz mint valami malac, hanem, hogy izmot szedj fel. Kezdőként havi 1, nagyon maximum 1,5kg még rendben van. Ne a havi +4-5kg-ra törekedj, mert annak a 80%-a zsír lesz. Még ennek a havi +1kg-nak is nagyobb része zsír, nemhogy a +4-5kgnak.. Egy minőségi tömegelés több-több hónapig is eltarthat. Ha már úgy érzed zsírosodsz, akkor mehet majd a szálkásítás, minél kevesebb izomvesztéssel.
Kemény edzés, magas fehérbevitel, 300-as többlet, pihenés, és jönni fognak az eredmények! Sok sikert!

#7-es nagyon jól leírta, még annyit tennék hozzá, 12-14% testzsírnál szerintem simán elkezdhetsz tömegelni (fogalmam sincs, hogy most mennyin vagy.)
Nézegess a neten képeket, hogy az hogy néz ki, nagyjából az alapján be tudod lőni a tied.
Viszont ez az egész egyéni preferencia kérdése, a lényeg az, hogy tömegeléskor egy kis zsír fel fog jönni, szóval ezért érdemes olyan %-ról indulni, amire ha szedsz fel zsírt, akkor is komfortosan fogod magad érezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!