Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért nem tudok tömegelni?

Miért nem tudok tömegelni?

Figyelt kérdés
Junius környékén kezdtem az edzést. Minden jól ment, nyár alatt folyamatosan hiztam. Viszont amióta suli van azóta kb egy kg se hiztam. Azért látszatra van egy kis különbség. Ekkora szerepe lenne a sok sztressznek? (étrendet ugyanugy tartom). Lehet mostmár többet kéne bevinni?

2021. dec. 4. 10:06
 1/9 anonim ***** válasza:
Hány kalóriát viszel be naponta?
2021. dec. 4. 10:16
 2/9 A kérdező kommentje:
A cél 2500.60 kg vagyok és 175cm
2021. dec. 4. 10:25
 3/9 anonim ***** válasza:
73%
Mi az, hogy a cél? Valamikor csak 1500-at viszel be naponta?
2021. dec. 4. 10:29
 4/9 A kérdező kommentje:
Valamikor 400kcal kevesebbet van amikor meg 500 kcal többet. De általában 2500 körül van
2021. dec. 4. 11:26
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha rendszeres, hogy 400-zal kevesebbet viszel be, az baj.

De az is lehet, hogy a 2500 kalória már kevés többlet a tömegeléshez. Ha nem változik a következő hetekben sem a helyzet, akkor most már várd meg a Karácsonyt, ott úgyis zabálni fogsz életre-halálra és januártól kezdj bele a 3000 kalóriás diétába.

2021. dec. 4. 11:28
 6/9 anonim ***** válasza:
400 kalória az másfél Snickers. Nagyon kicsi vagy. Szard le a formát, és zabálj sokkal több szénhidrátot. Mehet minden, fehér/barna rizs, burgur,quinoa, tészta, édesburgonya, ne törődj a számokkal, csak a tömegre koncentrálj, mert abból lehet építkezni.
2021. dec. 4. 11:52
 7/9 anonim ***** válasza:

Ahogy nő a testtömeg kb. 5 kiló gyarapodásonként természetesen növelni kell az étel mennyiségét is. (Ha profi testépítő lennél, akkor kilónként is lehetne, de így szerintem elég kb. 5 kiló testsúly változásonként.)

Pl. én most feljöttem fél év alatt 80-ról kb. 90 kg-ra és így kb. 15%-kal több kalóriát is viszek be.

2021. dec. 4. 13:43
 8/9 anonim ***** válasza:
Sztem az keves. Meg hat nem is tartod minden nap... nekem 3500 alatt meg se mozdul
2021. dec. 5. 10:08
 9/9 anonim ***** válasza:
2500 az eléggé határeset, főleg ha gyakran előfordul hogy alatta vagy és nem is vezeted pontosan. Suli van, többet sétálgatsz oda-vissza, néha kaja kimarad, tesin mindennap futkorászol föl-alá, nem elképzelhetetlen hogy nem eszel eleget.
2021. dec. 5. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!