180 kg-ról hogyan tudok tovább fejlődni, fekvenyomásban?
2szer megy.
10 év volt mire elértem.
Kaja kimaxolva, edzésben is szinte mindenfajta technikát, rendszert kipróbáltam.Táplálékkiegészítőket is kipróbáltam már mindent.
Van még valami trükk hogy a fekvenyomást feltornázzam 200 kg-ra?
Fontos lenne tudni, hogy hány kiló vagy, eddig milyen edzéstervet követtél, egyáltalán végig naturál voltál-e. Most abból indulok ki, hogy naturál voltál végig. Így látatlanban a következőket tudom írni:
1. ha csak 90- 100 kiló vagy, akkor valószínűleg nincs tovább tömegnövelés nélkül (a nagy nyomás egyik segítője a nagy testtömeg).
2. ha eddig csak erőedzést csináltál (maximum 6 ismétlések), tegyél be nagy ismétlésszámú edzéseket is kisebb súllyal, pl. 120 kilóval nyomj 12 ismétléseket. A fekvenyomás jól reagál a nagy volumenre.
3. Próbálj ki nagy intenzitású speciális programokat, mint pl. Smolov Jr. és társai.
4. Olvasd el Mark Rippetoe "Practical Programming for Strength Training" című könyvét, ott elég sok dolog le van írva azzal kapcsolatban, hogy miért akadhat el egy erőemelő edzésprogram.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!