Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Konditeremben ciki?

Konditeremben ciki?

Figyelt kérdés

Szóval szeretek sportolni, szoktam edzeni, futni, stb., de konditeremben nemigen voltam még.

Félek, hogy nem is tudom használni elsőre a gépeket.

Ha elmegyek konditerembe így, és nem fogom tudni, hogy mit hogyan kell, az nagyon gáz lesz?

2021. dec. 30. 13:31
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
79%

Nem, mert senki nem fog veled foglalkozni. A konditerembe napi szinten jönnek laikus kezdők, akik azt sem tudják, hogyan kell megfogni egy súlyzót. Ha minden haladó ezekkel az emberekkel foglalkozna, akkor senkinek nem maradna ideje az edzésre. A kutya sem fog téged vizsgálni, ne aggódj. A kondigépeket ráadásul egy óvodás kislány is képes használni, semmi atomfizika nincs bennük. Rájuk ülsz/fekszel és csinálod, ahogy mozog a gép, ennyi. A fogyatékosok kedvéért a legtöbb gépen még matrica is van, ha valaki esetleg teljesen retardált lenne.

Viszont kezdőként pont, hogy nem a gépekkel kéne céltalanul maszatolnod, hanem egy egyénre szabott edzésterv mentén meg kéne tanulnod a súlyzós mozgásminták alapjait. Ha csak annyi a célod, hogy a csillogó gépeket csattogtasd, akkor maradj inkább csak a futásnál. Ha viszont szeretnéd ténylegesen erősíteni és fejleszteni az izomzatodat, akkor tanuld meg a súlyzós és a saját testsúlyos edzés alapjait egy meghatározott program mentén, lehetőleg szakmai segítséggel. Persze azzal is el lehet tölteni az idődet, hogy a fitneszteremben húzogatod a mellgépet a hasgép után, csak éppen érdemi fejlődést nem fogsz vele hosszútávon elérni.

2021. dec. 30. 13:45
 2/14 A kérdező kommentje:

Vannak súlyzóim, szoktam is csinálni, kaptam már edzéstervet is.

Most kifejezetten a gépekre kérdeztem rá.

2021. dec. 30. 13:50
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

A konditermekben van személyzet. Azért (is) fizetik őket, hogy körbevezessenek, megmutassák, hol az öltöző, hol a WC, hogyan használd a gépeket. Senki sem úgy születik, hogy mindent tud.

Plusz ez itt az újév. Rajtad kívül még 30 ezer másik újonc lesz a konditeremben, akik ugyanúgy nem tudják, melyik végén fogják meg a súlyzót, és akik nagy része február-márciusra úgyis ki fog hullani.

2021. dec. 30. 13:53
 4/14 anonim ***** válasza:

Az első pár alkalommal menj el az egyik gyúrós haveroddal, aki tud neked mutatni egy-két dolgot.

De mi a célod a konditermi edzéssel? Ha erősödni, nőni szeretnél, akkor nem gépeket kéne használni, hanem szabad súlyos alapgyakorlatokat kéne csinálni (fekvenyomás, guggolás, mellről nyomás, ilyeneket).

2021. dec. 30. 13:59
 5/14 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem ciki. Meg szerintem ha látják, hogy tanácstalan vagy a gépek használatával kapcsolatban, biztosan oda megy valaki segíteni. Esetleg te magad is kérhetsz segítséget, az sem ciki.
2021. dec. 30. 14:28
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha nagyon feltűnően idiótán használod a gépeket azt meg szokták mosolyogni, de más nem igen történik. A jobb érzésűek ilyenkor odamennek segíteni. Én azr mondom mielőtt lemész nézz meg pár tutorial videót a legalapvetőbb gépek használatáról.
2021. dec. 30. 14:39
 7/14 anonim ***** válasza:
78%

"A kondigépeket ráadásul egy óvodás kislány is képes használni, semmi atomfizika nincs bennük. Rájuk ülsz/fekszel és csinálod, ahogy mozog a gép, ennyi. A fogyatékosok kedvéért a legtöbb gépen még matrica is van, ha valaki esetleg teljesen retardált lenne. Viszont kezdőként pont, hogy nem a gépekkel kéne céltalanul maszatolnod."

tűpontos. teljesen így van. ha otthon szoktál súlyzózni mellette pedig futni is eljársz és még egyéb sporttevékenységeket is csinálsz akkor ez naturál hobbi szinten több mint elég. annak semmi értelme nem lesz pluszban ha a fitneszgépeket rángatod. de ha minden áron ezt akarod és van annyi sütnivalód hogy be tudod kötni a cipőfűződet, akkor a fitneszgépeket is fogod tudni használni.

2021. dec. 30. 14:45
 8/14 anonim ***** válasza:

Félig így van. Attól, hogy valami gép, még lehet rajtuk rosszul (lendületből, kis mozgástartománnyal) végezni a gyakorlatokat.

Egy vádligép papíron egyszerű ( [link] ). Beállítod a súlyt, beleállsz, lábujjhegyre állsz, visszaengeded magad. Mégis rengeteg embert látok, aki csak "rúgózik" benne az izületei és inai rugalmasságát kihasználva. Ugyanaz a hiba, mint amikor valaki fekvenyomásnál a melléről pattintanak. Sőt, láttam már olyat is, aki konkrétan "guggolásokat" próbált benne csinálni.

Lehúzásnál is rengeteget látom, hogy elcsalják a negatívot, kontrollált visszaengedés helyett visszaejtik a súlyt, vagy épp nem nyújtják ki teljesen a karjukat, nem húzzák le egészen a mellükig, nyújtogatják a nyakukat, hogy a rúd az álluk alá kerüljön (mondjuk ezt húzódzkodásnál is csinálják), a non plusz ultra pedig amikor lendületből lerántják, aztán visszaejtik a súlyt. Bár ez azért ritka.

Smith keretben is rengetegszer látok még csak nem is fél, hanem akár negyedguggolásokat.

2021. dec. 30. 15:08
 9/14 anonim ***** válasza:
Azért nem kell Nobel-díjasnak lenni ahhoz, hogy az ember rájöjjön melyik eszköz mire való egy konditeremben. Ha mást nem, azt biztosan látod majd, hogy mások hogyan használják az adott gépet. Az optimális terhelés megválasztása és a gyakorlatok összeállítása az, ami tapasztalat nélkül komplikáltabb. Lehet az edzőteremben is segítséget kérni, de a személyi edzés általában fizetős. Ha van olyan ismerősöd aki szokott járni megkérheted, hogy menjen el veled. Ezen kívül magad is utána olvashatsz a témának, a neten rengeteg az ezzel kapcsolatos anyag és videó. Érdemes a kezdők számára javasolt módszerekre rákeresni. Javaslom, hogy tartsd be a fokozatosságot, és kezdetben kisebb súlyokkal dolgozz mint amivel úgy érzed hogy tudnál. Aztán majd úgy is érezni fogod, hogyan reagál a szervezeted a terhelésre.
2021. dec. 30. 23:50
 10/14 anonim ***** válasza:
8%
Mindenki divatgyúrós akár lenni manapság, szánalmas
2021. dec. 31. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!